Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

Aquest dissabte s'inaugura l'exposició 'Denys Blacker' a la casa de la Paraula a Santa Coloma

La Selva  -  30/01/2019  -  16:29

L'exposició és una coproducció de la Casa de la Paraula i el Bòlit – Centre d'art contemporani de Girona, que amb aquest projecte donen continuïtat a la seva col·laboració per a produir i exhibir projectes artístics que es programen a ambdós equipaments




Dissabte dia 2 de febrer, a les 12 h, s'inaugura l'exposició: Denys Blacker. Complicitats i sincronies a la Casa de la Paraula. Artista anglo-catalana, el treball de Denys Blacker destaca per la singular relació entre escultura, indumentària i performance.

L'exposició és una coproducció de la Casa de la Paraula i el Bòlit – Centre d'art contemporani de Girona, que amb aquest projecte donen continuïtat a la seva col·laboració per a produir i exhibir projectes artístics que es programen a ambdós equipaments. L'exposició es podrà visitar, a Santa Coloma de Farners, fins al 2 de març de 2019. L'acte inaugural de l'exposició, en el qual intervindran l'alcalde de Santa Coloma de Farners, el Sr. Joan Martí, i la directora del Bòlit de Girona, la Sra. Carme Saïs, inclou la realització de la performance, Pensaments tentaculars, amb la Denys Blacker i el col·lectiu d'artistes Ocells al cap.

Denys Blacker, establerta a Madremanya (el Gironès), és una artista multidisciplinar que empra el dibuix, l'escultura i el vídeo com a espais de creació vinculats a l'art de la performance, pràctica creativa que engloba i dona sentit a tots els llenguatges del seu art. Denys Blacker situa el seu cos com una realitat mediadora, oberta i porosa a formes encarnades de coneixement que abracen des de la intuïció, l'energia i l'espontaneïtat, fins al diàleg actiu i amorós amb la matèria en tots els seus estats.

L'any 2014 Denys Blacker i un col·lectiu d'artistes internacional funden el grup Ocells al cap. Les activitats i performances del grup Ocells al cap, qüestionen el rol de l'artista i el concepte individual d'autoria. Mitjançant exercicis i tallers, desenvolupen tècniques per alliberar la performance de la intencionalitat racional i conduir-la, sota el guiatge de la intuïció, a capes més profundes de la consciencia. Des del llenguatge del performance art examinen la nostra capacitat individual i comunitària de generar relacions innovadores, dinàmiques i transformatives entre la realitat material i la realitat immaterial. La improvisació és el nucli de la seva recerca i el seu itinerari creatiu s'orienta vers la performativitat, la telepatia i la sincronicitat.

Nota biogràfica de l'artista

Denys Blacker, artista visual és doctora per la Universitat a Northumbria. La seva obra ha estat exposada internacionalment al llarg de 30 anys. Ha presentat obra recent a Thin Ice al Days of Performance a Lviv (Ucraïna); Tingues a OUI Performance, York Guildhall (Anglaterra); The Three Roses a l'Interakcje Festival a Pietrkow Tribunlaski (Polònia); Birds in the Head, una reinvenció de performance en grup de l'obra Birds, d'Allan Kaprow, en col·laboració amb la Fundació Antoni Tàpies i la Bonne, Barcelona (Catalunya); Extensions Sèries, amb el grup Wolf in the Winter, Museum of Art Oxford (UK) i al Fierce Festival, Birmingham (UK).

Denys Blacker viu i treballa a Catalunya des de 1987. En col·laboració amb l'artista holandesa Anet Van de Elzen fundadora Gresol, institució cultural sense ànim de lucre, destinada a organitzar tallers i encontres culturals. Ha organitzat més de 20 festivals internacionals de performance a Girona i a Barcelona, entre els quals destaca: FEM, festival anual de performance internacional de dones artistes, actualment en la seva 14a edició.

Col·labora habitualment amb, la Bonne, Centre de Cultura de Dones, on coordina les trobades Cara a Cara, un programa de performance i un arxiu d'entrevistes. És membre del grup de performance internacional The Wolf in the Winter i sòcia fundadora del projecte, ELAA (European Live Art Archive), finançat per la UE i ubicat a la Universitat de Girona. ELLA és un arxiu d'entrevistes a artistes de performance europeus i és un recurs en línia, obert i gratuït.

Denys Blacker és fundadora i coordinadora de la trobada Corpologia, un col·lectiu d'artistes de performance i editora de la revista del mateix nom (2010-201) .Col·labora amb altres organitzacions en la programació d'esdeveniments de performance, com ara: el Cicle Art d'Acció al Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona i Flare (Fòrum per a la Investigació d'Art en Viu i Educació) Universitat de Northumbria (Regne Unit).


Autor: Redacció


#scfarners


#scfarners





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...