Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

L'Hospital Trueta inicia les obres de reforma i d'ampliació de la Unitat d'Imatge Cardíaca

+ Notícies  -  08/02/2019  -  12:35

L'objectiu és disposar d'una unitat d'excel·lència en assistència, docència i recerca, que doni cobertura a tots els pacients amb patologia cardíaca de la demarcació




Durant el mes de febrer de 2019, l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta iniciarà les obres de reforma de la Unitat d'Imatge Cardíaca, ubicada a la setena planta del centre. Aquest projecte permetrà fer una renovació integral de les instal·lacions actuals per tal de poder disposar d'uns espais més amplis, eficients i adequats a les necessitats assistencials, docents i de recerca de la Unitat.

L'empresa Comsa Service Facility Management SAU serà l'encarregada d'executar les obres, que s'han adjudicat mitjançant concurs públic per un import de 434.537,92 euros (IVA inclòs) i que tenen una durada prevista de quatre mesos. Mentre durin les obres, l'activitat assistencial es traslladarà temporalment a altres espais de l'Hospital.

La reforma de la Unitat d'Imatge Cardíaca anirà acompanyada de l'adquisició de nou equipament i programari d'última generació per un valor aproximat de 500.000 euros. Aquesta nova dotació tecnològica farà possible oferir una carta de serveis d'imatge cardiovascular de màxim nivell, que doni cobertura a tots els pacients adults i pediàtrics amb patologia cardíaca de la Regió Sanitària Girona. El projecte es completarà amb la creació d'un programa formatiu d'especialització en imatge cardíaca.

La imatge cardiovascular no invasiva ha esdevingut una eina essencial en l'assistència cardiològica, ja que permet una visualització i una caracterització molt precises de les estructures cardíaques. De fet, avui qualsevol disciplina cardíaca requereix una valoració acurada dels pacients amb tècniques d'imatge, tant abans d'un procediment com després.

En aquest context, la previsió és que quan la Unitat d'Imatge Cardíaca Avançada ja funcioni a ple rendiment, l'activitat global s'incrementi en un 35 %. L'oferta de serveis inclourà estudis d'ecocardiografia transtoràcica i transesofàgica en 2D, 3D i 4D, ecocardiografia d'estrès tant farmacològic com d'esforç físic, i prova d'esforç convencional. També oferirà l'estudi i el seguiment de les cardiopaties congènites de l'adult i de l'infant. Cal destacar, a més, que el nou programari adquirit permetrà obtenir nous paràmetres cardíacs, que ajudaran a millorar l'orientació terapèutica dels pacients.

Aquest projecte serà possible gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu, que assumirà el 80 % del seu cost total. La nova Unitat d'Imatge Cardíaca Avançada s'emmarca en l'aposta ferma de l'Hospital Trueta per desenvolupar una àrea del cor competitiva i de referència, i se suma a altres actuacions que s'han dut a terme en els darrers anys al Servei de Cardiologia, com ara la renovació de l'equipament de la Unitat d'Hemodinàmica, la consolidació de la Unitat de Rehabilitació Cardíaca i la posada en funcionament de la Unitat d'Arrítmies.

 


Autor: Redacció


#trueta


#girona #trueta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...