Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Girona dóna protagonisme al Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Actualitat Girona  -  08/02/2019  -  16:08

Una comissió ciutadana serà part activa en totes les etapes del procés




El proper dia 11 de febrer és el dia proclamat per les Nacions Unides per afavorir la presència de la dona i la nena en l'àmbit tecnològic i científic. Aquest dia vol promoure i aconseguir la igualtat de gènere a través de l'apoderament de les dones i les nenes en les vocacions tècniques i científiques, alhora que pretén destacar la importància de la dona en les carreres tècniques.

És per aquest motiu que l'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona commemoren aquesta jornada amb una sèrie d'activitats amb l'objectiu de conscienciar i contribuir a la fi a la bretxa de gènere existent en el món científic.

Es realitzarà una jornada l'11 de febrer que començarà a les 10h i que consistirà en una ponència de la Silvia Simón, directora de la càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la Universitat de Girona (UdG). Seguidament, es farà una taula rodona sobre com els estudis de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques poden ser un impuls per a la ciutat i una oportunitat per les noies.

A la taula rodona hi participaran la directora de l'Escola Politècnica Superior de la UdG, M. Àngels Pèlach; la gerent del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, M. Àngels Pita; la docent i investigadora del departament d'Enginyeria Mecànica i de la Construcció industrial de la UdG M. Luisa Garcia- Romeu, i la professora i també investigadora de la mateixa universitat Teresa Puig.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha manifestat que "el govern de la ciutat està treballant pel foment de les vocacions cientificotecnològiques i aquesta jornada vol impulsar, promoure, fomentar, divulgar i reivindicar el paper de la dona en aquests sectors, en els quals és minoritari, tot proporcionant un espai de reflexió on es compartiran vivències i experiències amb dones de destacables trajectòries professionals en l'àmbit científic, tecnològic, de l'enginyeria i les matemàtiques implicades i vinculades a les universitats, sector empresarial i ciutadania".

El dia 16 de febrer, l'Estació Espai Jove acollirà diferents tallers adreçats a infants i joves de 7 a 16 anys. S'hi podrà emular una astronauta en la seva primera missió lunar, conèixer els membres de l'equip de robòtica de l'escola FEDAC Sant Narcís, descobrir com podem controlar ordinadors amb plàtans i plastilines, o bé realitzar experiments sorprenents de química recreativa amb professors i investigadors de la Universitat de Girona.

Tant la jornada com les activitats i tallers són gratuïts i de lliure accés.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...