Notícies més llegides




Alt Empordà


Vila-sacra

La setzena Fira de la Ceba i el Calçot de Vila-sacra cou uns 10.000 calçots

Alt Empordà  -  17/02/2019  -  21:53

Jordi Fort s'alça de nou com a vencedor del concurs de menjar calçots, amb 1.852 grams


© Jordi Busquets/ GN

© Jordi Busquets/ GN



Vila-sacra ha servit aquest diumenge més de 10.000 calçots en la setzena edició de la Fira de la Ceba i del Calçot. En els darrers anys, la fira ha canviat el format de la calçotada popular per allargar les degustacions tot el dia amb una venda centralitzada de tiquets i aquest any ha tornat a esgotar les existències del producte estrella de la parada municipal.

"Ens ha fet un dia fantàstic, amb un temps diví que ha ajudat a omplir el poble i paradistes i organització estem molt contents de com ha anat tot", ha assenyalat l'alcaldessa de Vila-Sacra, Maria Carme Barceló sobre la cita, que ja està plenament consolidada al calendari dels amants del calçot.

El plat fort de la fira és el tradicional concurs de menjar calçots, en què han participat cinc persones, el màxim que permet el format. Per quart any consecutiu, el premi al més golafre se l'ha endut Jordi Fort, que s'ha menjat 1.852 grams d'aquest producte, a força distància del segon classificat, que també era repetidor al torneig. Entre els participants, explica Barceló, hi havia també un home de Lleó que s'ha atrevit a concursar tot i no conèixer els calçots i n'ha acabat menjant 520 grams.

A més de les activitats gastronòmiques relacionades amb els calçots i les cebes i la fira d'artesania i d'alimentació, aquesta cita impulsada per l'Ajuntament de Vila-sacra i que compta amb la col·laboració de l'Associació de Dones de Vila-sacra, Ràdio Vila-sacra, la Generalitat, la Diputació, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i la Unió Esportiva Vila-sacra, ha comptat amb altres activitats culturals i de lleure per a petits i grans.

Durant tot el matí hi ha hagut propostes pels menuts com passejades amb poni davant les antigues escoles, la tradicional Exposició-Concurs de Plantes i Flors o els jocs tradicionals per a la mainada, a més d'un taller per dissenyar un pitet de menjar calçots per a infants de tres a dotze anys i la missa solemne a l'església de Sant Esteve amb l'acompanyament de la Coral Veus Blanques de Vila-sacra.

També s'han pogut veure diverses exhibicions, com la mostra "Càtars i Trobadors", l'exposició d'aquarel·les a càrrec de Concepció Dabau i una exposició d'artesania amb fusta obra de Josep Descamps. Una exposició de Patchwork a càrrec de Carme Prat i una mostra dels treballs realitzats en els cursos de pintura, treballs manuals i dibuix dirigits per Laia Pol, han completat el programa.


Autor: Redacció


#vilasacra #firadelaceba


#vilasacra #firadelaceba





Comentaris (2)

Omar Majjouti 2019-02-17 20:35:09

Tinc molt sort que he visitat aquet matí la firia de la ceba i del calçot en Vila sacra. Hi havia una bona organització i també hi ha molt gent ...tot era fantàstic

Omar Majjouti 2019-02-17 20:37:22

Gràcies a tots i totes per la bona organització Hem pasat un matí formidable



La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...