Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

El punt de voluntariat d'Olot ha atès una cinquantena de persones

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  19/02/2019  -  21:36

El passat mes de setembre es va posar en marxa el nou punt de voluntariat d'Olot




En els primers cinc mesos de funcionament, el centre ha atès una cinquantena de persones. És més del doble de les atencions realitzades des del mes de gener a l'agost de l'any passat. Des de les instal·lacions situades al centre cívic, s'ha pogut posar en contacte voluntaris i entitats en un espai més cèntric i obert a tothom. El nou punt també ha permès crear nous projectes.

El passat mes de setembre es va posar en marxa el nou punt de voluntariat d'Olot. Situat al Casal Cívic (al carrer Lorenzana 2), està obert tots els dimarts i dimecres de 16 a 20h i els dijous de 10 a 14h amb l'objectiu de ser l'espai de referència per a associacions i per a qualsevol persona que vulgui fer voluntariat, participar del teixit associatiu de la comarca o col·laborar de manera puntual en activitats de la ciutat.

En els primers cinc mesos de funcionament, 54 persones han demanat informació (del mes de gener a l'agost de 2018 se n'havien atès 20 des de les instal·lacions del CASG). Del total d'atencions realitzades, 8 de cada 10 ha tingut un bon resultat. És a dir, ha permès posar en contacte persones interessades en col·laborar amb entitats i per tant contribuir i comprometre's a la cohesió social de la ciutat, i a entitats o responsables d'esdeveniments que necessiten col·laboradors per portar-les a terme.

Això ha permès que persones com la Carme Suñer s'hagi convertit en voluntària i col·laboradora en campanyes puntuals. Després d'una visita al punt de voluntariat per sol·licitar informació ha participat de diferents iniciatives com el Gran Recapte, la campanya de joguines, etc. També ha pres part d'altres iniciatives com el menjador social que coordina MANS, Mans per l'Acció Solidària, que també s'ha dirigit al punt. Aquesta associació sense ànim de lucre amb un projecte de voluntariat al menjador social de la ciutat tenia la necessitat d'incorporar noves persones voluntàries al seu projecte. Després de posar-se en contacte amb el punt, ha pogut incorporar dues persones més a l'hora de desenvolupar el seu projecte.

En aquest nou espai també s'han començat a gestar nous projectes. És el cas del TEA, l'Associació de familiars de persones amb TEA de la Garrotxa que en contacte amb una persona que s'ha ofert com a voluntària, en Raul Garrido, ha vist la possibilitat de crear noves iniciativa. Arran d'un possible projecte de voluntariat que fins al moment no s'ha pogut desenvolupar, la bona entesa entre en Raül i els responsables de l'entitat els ha permès avançar en possibles col·laboracions de futur.

L'obertura del punt de voluntariat va anar lligat a una campanya que ha tingut molt bona acollida. A través d'anuncis, publicacions a xarxes socials i l'emissió de l'espot a Cines Olot, l'Ajuntament d'Olot i el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa han donat a conèixer la campanya per ampliar el nombre de persones implicades en el teixit associatiu. El primer tinent d'alcalde Pep Berga ha presentat els resultats d'aquesta iniciativa en una roda de premsa que ha tingut lloc aquesta tarda al punt de voluntariat. Ha comptat amb l'assistència de Vanessa Catalan de l'associació TEA Garrotxa; Josep Maria Martínez de l'entitat MANS, els voluntaris Carme Suñer i Raul Garrido i la tècnica del CASG, Mireia Delgà.

"La Garrotxa, també" és el primer resultat del treball de la Taula del SISA amb l'ànim de fer una crida a la participació de la població amb les associacions i entitats, per tal d'ampliar el seu teixit social i donar a conèixer les seves activitats, ja que són precisament aquestes les dues principals necessitats que les associacions plantegen. La campanya ha partit de 10 testimonis reals de garrotxines i garrotxins que pertanyen a diferents àmbits de l'acció social i que representen la diversitat de la comarca. Després d'aquests primers mesos de funcionament, es reactiva la campanya per ampliar-ne la seva difusió.

Actualment, la Garrotxa compta amb un gran teixit associatiu. S'estima que hi ha entre 350 i 400 associacions actives i que a través del voluntariat i dels centenars de persones que en participen, dediquen molts esforços a potenciar i donar vida a la comarca. Cada any, prop de 400 persones participen, de mitjana, en alguna de les activitats de col·laboració ciutadana: la Trailwalker, la Marató de Sang o el Gran Recapte d'Aliments i Productes Bàsics.
 


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...