Notícies més llegides




Alt Empordà


La Jonquera

Arrenquen els primers Pressupostos Participatius de la Jonquera

Alt Empordà  -  21/02/2019  -  13:20

L’Ajuntament posa en marxa per primera vegada en la història del municipi un projecte de pressupostos participatius, amb què els veïns i veïnes podran decidir el destí de fins a 100.000 € del Pressupost Municipal de 2020




 El pròxim dimecres, 27 de febrer, l’Ajuntament de la Jonquera presentarà, en un acte obert a tothom, el primer procés de pressuposts participatius de la seva història. Mitjançant aquest ambiciós projecte, els veïns i veïnes podran decidir el destí de 100.000€ del Pressupost Municipal de 2020. Més informació al web www.decidimlajonquera.cat

 L’Ajuntament posa en marxa per primera vegada en la història del municipi un projecte de pressupostos participatius, amb què els veïns i veïnes podran decidir el destí de fins a 100.000 € del Pressupost Municipal de 2020. Per aquest motiu, els Porxos de Can Laporta acolliran, el  dimecres 27 de febrer a les 19.30 h, un acte obert a tota la població, que servirà per informar els assistents sobre les fases del procés i resoldre tots els dubtes que puguin sorgir. Sònia Martínez, alcaldessa de la vila, ha fet una crida a tots els veïns i veïnes per tal que s’impliquin en el projecte,  que ha definit com “una iniciativa que s’emmarca en l’aposta de l’Ajuntament per seguir acostant la presa de decisions a la ciutadania i vol marcar un punt d’inflexió en la vida participativa del nostre poble”.

La recollida de propostes, en marxa

En la primera fase del projecte, que ja està en marxa, els veïns i veïnes podran fer arribar a l’Ajuntament les seves idees de projectes o propostes de futur que voldrien que formessin part del procés participatiu. Les propostes es poden fer arribar telemàticament, amb el web www.decidimlajonquera.cat, o presencialment, tot retallant la butlleta que trobaràs en aquest tríptic i dipositant-la en la bústia habilitada per a tal efecte al Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (Plaça de l’Ajuntament, 4). El període de recollida finalitza el 29 de març.

Anàlisi i validació de les propostes recollides

Totes les propostes recollides presencialment o de forma electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Per tal que els projectes proposats siguin admesos han de complir amb els següents requisits:

estar referits a temes de competència municipal

 no contradir plans aprovats per l'Ajuntament

 no superar l’import de 100.000€

 ser viables econòmica i tècnicament

 respectar el marc jurídic i legal

 ser considerats una inversió

Fòrum Ciutadà i votació popular final

Un cop realitzat el filtrat tècnic, totes les propostes que passin a la següent fase es debatran en un Fòrum de Priorització, sessió participativa oberta a tota la població on els assistents decidiran quins dels projectes passen a la votació final que tancarà el procés, que se celebrarà un cop passat el Fòrum i quantificats econòmicament els projectes que hagin estat seleccionats en el Fòrum.

Tindran dret a vot totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi i, novament, es podran efectuar les votacions de forma telemàtica o presencial. A fi de garantir el rigor de la votació, per tal de poder votar caldrà identificar-se amb el DNI (o NIE) i la data de naixement.  


Autor: Redacción


#lajonquera


#lajonquera





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...