Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Crespià

Crespià s'endolceix amb la Fira de la Mel

Pla de l'Estany  -  22/02/2019  -  13:44

L'esdeveniment, que se celebrarà aquest cap de setmana, arriba enguany a la seva 40a edició


Fira de la Mel

Fira de la Mel



Un any més, el municipi de Crespià, al Pla de l'Estany, es convertirà en l'epicentre de la mel. Enguany no serà una edició convencional, ja que l'esdeveniment, que es farà aquest dissabte i diumenge, celebrarà la seva quarantena edició, una xifra ben rodona que serà endolcida per la protagonista de la jornada i per una programació que mantindrà les activitats i propostes habituals dels darrers anys.

"Quaranta anys són molts anys, des de fa molt temps un seguit de persones hi hem anat treballant i hem arribat fins aquí. No és fàcil, la fira ha canviat molt: a l'inici, quan vam començar, pràcticament no hi havia activitats d'aquest tipus, i ara cada cap de setmana n'hi ha moltes, explica l'alcalde de Crespià, Francesc Xavier Quer, qui també reafirma l'essència de la Fira de la Mel: "Durant aquests anys hem anat evolucionant, però el model, basant en la venda d'un producte en concret, es manté".

Segons el batlle, l'esdeveniment sacseja de dalt a baix l'activitat del poble. "Estem parlant del cap de setmana amb més gent a Crespià de l'any, és una fira que porta molta afluència de públic i que dona a conèixer el municipi arreu". Pel que fa a les vendes, els darrers anys s'han venut al voltat d'una tona de mel per edició, una xifra que s'estima que es pot repetir aquest 2019.

El programa

El tret de sortida de la Fira de la Mel tindrà lloc a les 12h de dissabte amb la inauguració i l'obertura de l'exposició de fotoperiodisme a l'església de Santa Eulàlia. Tot seguit, hi haurà una actuació de L'Esbart Dansaire de Fontcoberta, així com tastets de mel a la Capella de Santa Llúcia a càrrec de Dolça Abella (12.30h). A la tarda, els més menuts, i també els grans, podran gaudir d'un taller d'espelmes a la Capella de Santa Llúcia, d'una xocolatada i d'una audició de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de Banyoles (16h).

Diumenge, per la seva banda, l'activitat s'iniciarà a les 9h amb la cinquena caminada popular pel Sender de Ponent. A les 11h, hi haurà una actuació castellera de la Colla Castellera de Figueres, un acte que serà l'avantsala d'una xerrada sobre la vespa asiàtica amb Carles López (12h) i un ofici solemne amb l'acompanyament dels Rossinyolets (12.30h). A la tarda, els mateixos Rossinyolets brindaran una actuació de sardanes (16h) i, ja al final, a les 18h, es farà una xerrada-col·loqui amb l'autor de l'exposició fotogràfica a l'església. Durant tot el dia, a més, hi haurà inflables i altres jocs per a la mainada a la pista esportiva.


Autor: Redacció


#firadelamel #crespia #pladelestany


#firadelamel #crespia #pladelestany





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...