Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Crespià

Crespià inaugura la 40a Fira de la Mel

Pla de l'Estany  -  23/02/2019  -  13:34

L'esdeveniment se celebra entre avui i demà i compta amb un programa amb diverses activitats i propostes


Inauguració Fira de la Mel / Gironanoticies.com

Inauguració Fira de la Mel / Gironanoticies.com



El municipi de Crespià, al Pla de l'Estany, ha inaugurat avui al migdia la quarantena edició de la seva Fira de la Mel, un esdeveniment de llarg recorregut que se celebrarà durant aquest cap de setmana amb propostes per a tots els gustos i edats. Durant la presentació de la fira d'enguany, el mossèn Clavaguera ha realitzat la tradicional benedicció de la mel, un acte que ha esdevingut l'avantsala dels parlaments del president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Xavi Xargay, i de l'alcalde de Crespià, Francesc Xavier Quer.

Durant la seva intervenció, Xargay ha destacat el mèrit que suposa que una fira municipal arribi als quaranta anys de vida, i també ha destacat que esdeveniments com aquest serveixen per unir un poble i "traspassen els límits del municipi i la comarca" per tal d'esdevenir coneguts arreu de Catalunya. Per la seva banda, Quer ha parlat de la llarga tradició de la fira -té els seus inicis a l'Edat Mitjana però es va recuperar ara fa 40 anys-, i també s'ha referit a la situació política actual que pateix Catalunya: "Ara fa 40 anys acabàvem d'estrenar la Constitució i avui ens trobem amb amics i companys a la presó i a l'exili. Espero que d'aquí a 40 anys aquesta situació canviï i siguem lliures". Finalment, també ha volgut fer esment als organitzadors més veterans, aquells qui ara fa 40 anys ho van iniciar tot.

Després dels parlaments, l'Esbart Dansaire de Fontcoberta ha fet la seva tradicional actuació i s'ha donat per inaugurada la fira, que més enllà de la mel, el producte estrella i que s'espera que se'n venguin entre una i dues tones, també compte amb altres al·licients: des de parades de productes artesans fins a tallers o exposicions fotogràfiques com la d'Emilio Morenatti, que es pot visitar a l'Església de Santa Eulàlia.

El dia amb més afluència

Quer assenyala que amb l'arribada de la Fira de la Mel també arriba "el cap de setmana amb més gent a Crespià de l'any". "És una fira que porta molta afluència de públic i que dona a conèixer el municipi arreu", afegeix el batlle. El bon temps d'avui i que s'estima per demà fan que els pronòstics siguin optimistes i puguin igualar, o superar, els més de 15.000 visitants de l'any passat.


Autor: Redacció


#firadelamel #crespia #pladelestany


#firadelamel #crespia #pladelestany





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...