Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

2.500 alumnes de secundària de Banyoles participen al programa d'electrocardiogrames

Pla de l'Estany  -  26/03/2019  -  16:37

La campanya, impulsada per l'Ajuntament, celebra aquest curs la 10a edició i s'està portant a terme amb alumnes de 2n i 3r d'ESO




2.000 alumnes dels instituts de secundària de Banyoles han participat al programa preventiu d’electrocardiogrames des que l’Ajuntament de Banyoles va promoure la iniciativa. El programa, que arriba aquest curs a la 10a edició, s’està portant a terme entre els alumnes de 2n i 3r d’ESO dels centres educatius de la ciutat i s’hi sumaran 500 alumnes més una vegada acabada aquesta edició.

Impulsat per l’Ajuntament de Banyoles i coordinat pels doctors Ramon Brugada i Pau Vilardell, el programa preventiu d’electrocardiogrames es va iniciar el curs 2009-2010 i des de llavors s’han portat a terme cada curs amb els alumnes de 2n d’ESO. En total, des que es va iniciar, s’han fet 1.915 electrocardiogrames fins aquest curs.

Ara, el programa s’està portant a terme entre els alumnes de 2n i 3r d’ESO. Al llarg d’aquest mes de març, ja s’ha fet als instituts Pere Alsius i Josep Brugulat, aquests dies s’està portant a terme a l’institut Pla de l’Estany i en els propers dies es farà també a l’escola Casa Nostra. En total, seran prop de 500 alumnes més que se sumaran a aquesta campanya preventiva.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, ha recordat que “Banyoles va ser pionera fa deu anys a l’hora d’impulsar aquesta campanya preventiva que pretén detectar malalties cardíaques de forma precoç”.

Durant la campanya, un equip mèdic es desplaça als centres educatius per realitzar els electrocardiogrames als alumnes. La regidora d’Educació ha destacat que “arribem a prop d’un 90% dels alumnes, una vegada rebem l’autorització de les famílies” i ha afegit que “del total d’electrocardiogrames que s’han fet en tots aquests anys s’han detectat 45 joves amb cardiopaties que després es deriven a l’Hospital Josep Trueta per iniciar un estudi més a fons”.

Coincidint amb la desena edició del programa preventiu d’electrocardiogrames, el proper 10 d’abril els doctors Ramon Brugada i Pau Vilardell oferiran una xerrada informativa a l’Escola Baldiri Reixac per presentar els resultats de l’estudi fet als alumnes de secundària de la comarca.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...