Notícies més llegides



Alt Empordà


Garriguella

Garriguella ultima els preparatius de la 22a Fira de la Garnatxa i el Brunyol

Alt Empordà  -  02/04/2019  -  08:53

L'edició d'enguany, que es farà els dies 19 i 20 d'abril, tindrà com a pregoner Guillem Plujà




El municipi de Garriguella s'engalanarà durant els dies 19 i 20 d'abril per acollir la 22a edició de la Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l'Empordà, un esdeveniment que com sempre vindrà acompanyat de diverses activitats i que suposa una autèntica diada al petit nucli alt-empordanès.

Si més no, així ho assenyala el regidor de Festes, Cultura i Esports, Ernest Padern, que no dubta en subratllar que la fira suposa "el dia de més assistència al poble durant l'any". "L'any passat, encara que el temps no va acabar d'acompanyar, vam rebre més de 2.000 persones, i l'objectiu d'aquest any és mantenir aquesta xifra i, sempre que es pugui, millorar-la", explica.

L'edil remarca que des de l'organització han volgut mantenir la programació habitual dels darrers anys, tot i que en aquesta edició el tradicional concurs de Brunyols s'ha canviat de dia: del dissabte passarà al divendres. D'altra banda, la principal novetat de la festivitat d'aquest 2019 serà la presència del Primer Home Orquestra de Catalunya, que durant tot el matí de dissabte realitzarà actuacions pels carrers del poble.

El programa

Els primers compassos de la Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l'Empordà 2019 tindran lloc el divendres, 19 d'abril, quan se celebrarà a la Sala Sabater Furtià el Concurs de Brunyols de l'Empordà (de 12 h a 12.30 h). A la tarda, per la seva banda, hi haurà el pregó a càrrec de Guillem Plujà, col·laborador de Girona Notícies, un acte que tindrà lloc als Jardins del Celler Trobat. Seguidament, s'entregaran els premis del Concurs de Brunyols i els presents podran gaudir d'una degustació de garnatxa i brunyols.

Per a Plujà, ser pregoner d'un esdeveniment d'aquest tipus és un "honor". "Vaig fer 5 anys de flequer, i per tant sé què són els brunyols, i també vaig treballar durant 27 anys a la Cooperativa Agrícola de Garriguella, és a dir, també sé el que és la garnatxa", explica el pregoner, qui ja té molt clar de què parlarà durant la seva intervenció: "Vull fer referència als orígens de la fira, que ja pràcticament ningú recorda, i també vull parlar de la importància d'innovar, és important que la fira es renovi. M'agradaria que el meu parlament també fos un homenatge als meus antics companys flequers del poble".

Ara bé, el gruix d'activitats se celebrarà durant la jornada de dissabte. El toc d'inici, el "chupinazo" de la Fira a la Plaça de Noves (9 h), marcarà el punt de partida d'un matí en el qual hi haurà una exposició de samarretes blaugranes a la Sala Sindicat Exposició (10 h) i un tast guiat de vins i garnatxa del Celler Cooperatiu d'Espolla a la Sala Sabater Furtià (12.30 h). A la tarda, la Cobla la Principal de Garriguella oferirà una audició de sardanes a la pista del Cementiri Vell (16 h), mentre que els Tramuntakada faran ballar els assistents a ritme de batucada a la Plaça de Noves (18 h). Per als més menuts també hi haurà propostes: el citat Primer Orquestra de Catalunya, durant tot el matí, i una zona infantil amb inflables, llits elàstics i moltes altres atraccions durant tot el dia.


Autor: Redacció


#fira #garnatxa #brunyol #emporda


#fira #garnatxa #brunyol #emporda





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...