Notícies més llegides




Baix Empordà


Palamós

Junts per Catalunya exigeix compromís i calendari per dotar el port de Palamós de reconeixement com a punt fronterer Schengen

Baix Empordà  -  15/04/2019  -  15:32

El cap de llista al Congrés per Girona, Jaume Alonso-Cuevillas recorda que "la Generalitat ja ha fet els deures al respecte" i lamenta "el bloqueig per part de l'Estat"


JuntsxCat a Palamós

JuntsxCat a Palamós



El cap de llista al Congrés per Girona en les eleccions del 28 d'abril, Jaume Alonso-Cuevillas, ha destacat aquest dilluns que Junts per Catalunya "exigirà compromís i calendari a l'Estat per dotar el port de Palamós de reconeixement com a punt fronterer Schengen". Alonso-Cuevillas, que ha visitat avui dilluns aquest municipi de la Costa Brava, ha recordat la llarga llista d'incompliments de l'Estat en aquesta ja llarga reivindicació de les comarques gironines, que es remunta a 16 anys enrere.

Acompanyat del número 2 al Congrés, Sergi Miquel, del número 2 del Senat, Josep M. Cervera, i del primer suplent al Senat, Joan Bagué, Alonso-Cuevillas ha detallat que "la Generalitat ja ha fet els deures al respecte", ja que de 2008 a 2016, Ports de la Generalitat ha invertit 600.000 euros en l'ampliació de l'estació marítima --225 metres quadrats més--per dotar-la de la superfície suficient, que ha de permetre la segregació de controls segons la procedència dels passatgers i satisfer les noves necessitats dels cossos policials que hi operin. En aquest període, també s'han incorporat nous requisits de seguretat. Després de l'ampliació, el 2017 l'Estat va requerir, principalment, una nova superfície edificada. Ports de la Generalitat disposa d'un projecte per fer aquesta actuació i una partida pressupostària per a la seva execució, inclosa en el Pla d'inversions 2019-2022.

Aquesta mesura, reclamada pels sectors econòmics, turístics, comercials i industrials de comarques gironines i especialment de la Costa Brava i pels ajuntaments de la zona i la Cambra de Comerç, "tindria impacte en l'activitat económica, sobretot durant la temporada turística". "És un exemple claríssim de per què una Repúblic beneficia els ciutadans que volen la independència i també els que no la volen", ha afegit Alonso-Cuevillas, que ha lamentat "el bloqueig per part de l'Estat".

"L'any 2005 totes les forces polítiques estaven d'acord a tirar-ho endavant, al 2015 Fernández Diaz 'llavors ministre de l'Interior' ho donava per fet; la Generalitat mentrestant ha fet els deures. Què més hem d'esperar?", ha conclòs el candidat. A la visita l'han acompanyat el candidat de JuntsxCat a les municipals a Palamós, Raimon Trujillo, el número 2 al Congrés, Sergi Miquel, i candidats al Senat com Josep M. Cervera i Joan Bagué.


Autor: Redacció


#palamos #juntsxcat #schengen


#palamos #juntsxcat #schengen





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...