Notícies més llegides




Política


Girona

Santamaría: “Els municipis plastificats de groc estan finançats per l'ANC, l'Òmnium i els diners de tots els catalans, també dels que no som independentistes”

Política  -  16/04/2019  -  18:24

El candidat diu que la democràcia podrà tornar a Catalunya quan el separatisme deixi d'estar instal·lat a la Generalitat. "Volem el desallotjament democràtic"


Durant la visita al Mercat de la Devesa de Girona

Durant la visita al Mercat de la Devesa de Girona



Durant la visita al Mercat de la Devesa de Girona, el cap de llista popular al Congrés per Girona, Sergio Santamaría ha lamentat que "l'apreteu d'en Torra s'està consumant a tot Catalunya", i ha dit, que per al Partit Popular la situació actual és un autèntic drama: "una total irresponsabilitat, perquè empitjora la fractura social entre els propis catalans. Aquest no és el camí". I, en aquest sentit ha lamentat també que, durant els actes electorals arreu de la comarca, "veiem municipis plastificats de groc; llaços grocs, finançats per l'ANC, Òmnium i els diners de tots els catalans, també dels que no som independentistes".

Sobre l'article 155, el candidat ha explicat que es tracta d'un mecanisme constitucional legítim que pretén defensar la democràcia i "en fem una interpretació positiva, perquè la única intenció i finalitat és salvaguardar l'interès general de tots els espanyols i defensar la democràcia espanyola". En aquest sentit, ha afegit que la imposició del 155 no és una qüestió d'aplicació immediata, "perquè ha de passar per uns requeriments previs, hi ha un mecanisme de funcionament i ha de passar a més per institucions com el senat, i estar així sotmesos a les regles de la democràcia. Però si és necessari, s'aplicarà".

Així mateix, Santamaría ha afirmat que des de la Generalitat no s'està respectant el principi de neutralitat a les institucions públiques, "i estem a la política per resoldre els problemes dels ciutadans no per alimentar la confrontació", ha dit. I en aquest sentit, recorda que qui ha acabat amb l'autonomia, com ja li va dir a en Santi Vila al Parlament de Catalunya, són els independentistes, "i han de demanar perdó i l'estat de dret ha de garantir la correcta actuació, sinó, la igualtat, la llibertat i la concòrdia entre espanyols i entre catalans no succeirà mai i això, com diuen els independentistes, ha de passar sí o sí".

Santamaría ha explicat que "el rescat democràtic passa per la devolució de l'autonomia als constitucionalistes". Perquè, segons el candidat, "els independentistes han arraconat a tot aquell qui no pensa, ni vol el mateix que ells; han caigut en el radicalisme", i ha recordat el moment en què Torra va dir que els espanyols "tenim aquesta tara a l'adn", imperdonables paraules, segons ha dit.

"L'independentisme no representa la pluralitat, ni la diversitat, ni a la majoria dels ciutadans catalans", ha dit Santamaría i, finalment ha afegit que "la democràcia podrà tornar a Catalunya quan el separatisme deixi d'estar instal·lat a la Generalitat. Volem el desallotjament democràtic".

Per últim, sobre les prioritats del partit, Santamaría ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans de Girona, perquè el proper 28 d'abril concentrin el vot en torn al PP: "hem demostrat que quan hem governat, Girona en surt especialment beneficiada, perquè hem destinat moltes inversions i recursos per millorar les necessitats de la província". I seguidament, ha assenyalat que "l'aposta pel PP és l'aposta pel futur i pel benestar de tots els catalans i especialment els gironins; som la millor garantia que la independència no es produeixi mai".
 


Autor: Redacció


#girona #santamaria


#girona #santamaria





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...