Notícies més llegides




Baix Empordà


Palamós

S'atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2018-2019

Baix Empordà  -  24/04/2019  -  19:31

El premi s'ha atorgat al treball titulat: Quant mesura la costa catalana? Anàlisi de la teoria fractal, de Júlia Martí Llobet, estudiant de l’Institut de Palamós.




Ahir dimarts 23 d'abril, i com ja és habitual durant la Diada de Sant Jordi, l'Àrea de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Palamós va realitzar l'acte de lliurament del Premi de Recerca Vila de Palamós 2018-2019, tancant d'aquesta manera una nova convocatòria d'aquest premi, que s'atorga des de l'any 2000 organitzat pel Servei d'Arxiu Municipal de Palamós.

Aquest acte, que va tenir lloc a les 18 h a la Sala Noble de l'Ajuntament de Palamós, va ser encapçalat per l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, i del regidor de Cultura i Patrimoni, Francesc Subirats.

Enguany el jurat ha valorat un total de quatre treballs presentats la convocatòria 2018-2019 del Premi, elaborats per estudiants de Palamós que cursen el batxillerat a l'Institut de Palamós, a l'Escola Vedruna de Palamós, i al Col·legi Bell-lloc de Girona.

Quant mesura la costa catalana? treball guanyador
El treball guanyador d'aquesta edició ha estat Quant mesura la costa catalana? Anàlisi de la teoria fractal, de Júlia Martí Llobet, estudiant de l'Institut de Palamós. Es tracta de l'estudi de la variabilitat de la mesura de la costa catalana i el càlcul de la línia de costa a diferents escales en base a la teoria fractal, amb la seva aplicació a la costa de Palamós i de sectors propers.

D'aquest estudi el jurat, de manera unànime, va estimar que de tots els treballs candidats, aquest era el que complia de manera més destacada amb el que es considera un treball de recerca en el sentit acadèmic del terme. Un treball molt interessant, amb una metodologia molt clara i ben desenvolupada, aplicada al territori, i amb l'habilitat de fer intel·ligible un tema complex; un treball ben redactat, ben presentat i amb un resultat espectacular, en definitiva un treball considerat pel jurat com a excel·lent.

El premi de Recerca Vila de Palamós està dotat amb una quantia econòmica de 400 euros i també inclou l'edició del treball guanyador que es presentarà, com és habitual, durant la Diada de Sant Jordi de l'any vinent.

Els treballs candidats
Els tres treballs candidats restants aborden les següents temàtiques: l'observació de l'evolució de l'activitat econòmica i social del carrer Major de Palamós des d'un punt de vista històric.

També l'anàlisi de les diferents variables que intervenen en el cost de la vida a Palamós en comparació a Palafrugell; i la descripció i localització dels topònims de la costa de Palamós.

Una iniciativa que incentiva l'estudi de l'àmbit local
El Premi de Recerca Vila de Palamós és un projecte de foment de la recerca entre els joves de la realitat present i històrica de Palamós, que organitza el Servei d'Arxiu Municipal de Palamós des de l'any 2000.

Aquest Premi, juntament amb la beca Cooperativa La Equitativa, recorda el compromís de l'Ajuntament de Palamós amb l'antiga entitat cooperativa d'impulsar i promoure el coneixement de Palamós.


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...