Notícies més llegides



Baix Empordà


Palamós

Els restaurants de l'associació Plat Blau acreditats amb la marca de garantia 'Gamba de Palamós'

Baix Empordà  -  25/04/2019  -  13:55

L'objectiu de la certificació és el d'assegurar el bon ús de la marca de garantia Gamba de Palamós, la seva qualitat, la seva promoció, divulgació i prestigi




La Comissió Reguladora de la marca "Gamba de Palamós", formada per l'Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors del municipi, va lliurar ahir dimecres (24/04/19) les certificacions que acrediten els establiments de l'Associació de Restaurants de la Badia-el Plat Blau com a usuaris de la marca de garantia Gamba de Palamós.

En total són dotze establiments de Palamós, Calonge-Sant Antoni i Vall-llobrega, dels quals només dos d'aquests, el restaurant Mas dels Arcs i Hotel Trias, comptaven ja amb la certificació de la marca de garantia Gamba de Palamós.

La resta dels establiments d'aquesta entitat que s'han acreditat són: Bell Port, Hotel Àncora, Mar Bonic, Maria de Cadaqués i l'Arcada (Palamós); Costa Brava, Guillermu, Refugi dels Pescadors i Simon (Calonge i Sant Antoni); i Can Sidro (Vall-llobrega).

L'acte d'ahir va tenir lloc a l'Espai del Peix, i va ser encapçalat per l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Antoni Albalat; el president de l'Associació de Restaurants de la Badia-el Plat Blau, Agustí Soto; així com l'alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado, el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, Joan Caner; i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós, Emili Colls.

La marca "Gamba de Palamós" compta actualment amb més d'un centenar d'establiments certificats, entre barques d'arrossegament del port palamosí, peixaters, distribuïdors i restaurants de la vila, i també d'altres municipis.

Entre aquests es destaquen establiments del prestigi del restaurant Celler de Can Roca, de Girona; el Casamar de Llafranc, Can Jubany a Calldetenes, el restaurant Bo.TiC de Corçà; o bé el restaurant Eth Bistro, de Vielha, en aquest darrer cas, el primer establiment que obté el certificat a la província de Lleida (Vall d'Aran)

Marca de Garantia per certificar l'origen, qualitat i prestigi de la gamba
La Comissió Reguladora de la marca Gamba de Palamós mitjançant el Comitè de Certificació, procedeix a l'avaluació de les sol·licituds de la marca presentades, així com dels processos d'auditoria que es realitzaran posteriorment ratificant finalment la concessió dels certificats i conseqüentment l'autorització per a la utilització de la marca.

Aquest Comitè de Certificació té com a objectiu prioritari assegurar el bon ús de la marca de garantia Gamba de Palamós i el compliment del seu reglament, mitjançant el qual es permet certificar l'origen de la gamba, la seva qualitat, la seva promoció, divulgació i prestigi, ja que es tracta d'un producte propi i un actiu diferencial del municipi de Palamós.

Menú de la Gamba'19
L'Associació de Restaurants de la Badia-el Plat Blau també va profitar aquest acte per presentar una nova edició del Menú de la Gamba que s'iniciarà el proper dia 1 de maig i que fins al 14 de juliol es podrà degustar en els establiments d'aquesta entitat.

El menú principal inclou torrades amb anxoves, un plat de gamba mitjana fresca de Palamós i fideus rossejats, vi, postres i cafè per un preu de 39 €.

Cal destacar també la possibilitat de realitzar l'anomenat menú de nit, que en els darrers anys s'ha sumat al menú tradicional, i que en aquest cas es pot fer tant per dinar com per sopar. Aquest menú permet degustar, amb un preu de 24 €, gambeta fresca de Palamós, torrades amb anxoves, postres i triar entre copa de cava o de vi.

L'entitat Restaurants de la Badia-el Plat Blau organitza cada any les campanyes gastronòmiques del Menú de la Gamba i el Menú de l'Escamarlà, amb l'objectiu d'impulsar l'activitat gastronòmica local i potenciar l'atractiu turístic d'aquesta zona de la Costa Brava.


Autor: Redacció


#palamos #gambadepalamos


#palamos #gambadepalamos #gamba





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...