Notícies més llegides



Política


Girona

Veray: “Ampliar el parc públic d’habitatge de Girona és una necessitat urgent i no pot demorar-se més temps”

Política  -  08/05/2019  -  18:44

La candidata del PPC a l'alcaldia de Girona ha recordat que "la situació actual en relació a l'habitatge és la conseqüència de la nul·la política en aquest àmbit dels governs municipals de Girona dels últims 16 anys (Tripartit, CiU, CiU + PSC)"


La candidata a Pont Major

La candidata a Pont Major



La candidata Popular a l'alcaldia de Girona, Concepció Veray, ha visitat avui els barris de Pedret i Pont Major. Veray ha explicat les propostes Populars sobre habitatge i ho ha descrit com "un dels reptes més importants que tenim plantejats a la ciutat els propers quatre anys" i en aquest sentit ha explicat que "ampliar el parc públic d'habitatge de Girona és una necessitat urgent i no pot demorar-se més temps ".

La candidata Popular ha recordat que "la situació actual en relació a l'habitatge és la conseqüència de la nul·la política en aquest àmbit dels governs municipals de Girona dels últims 16 anys (Tripartit, CiU, CiU + PSC)".

Per Veray "cal una aposta clara per l'ampliació del parc públic d'habitatge mitjançant la construcció de noves promocions públiques d'habitatges destinats a lloguer social per a joves, gent gran i famílies amb pocs recursos", i seguidament ha afegit que "i en totes aquestes promocions s'ha de tenir en compte que els habitatges han de ser accessibles i adaptats a les persones amb mobilitat reduïda, sobretot pel que fa al tema de l'espai".

I en aquest sentit ha explicat que "nosaltres proposem que s'estudiï definir a diferents zones de la ciutat la possibilitat de dur a terme un canvi d'ús dels locals comercials (baixos) perquè puguin ser habitatges socials per a persones amb mobilitat reduïda".

La líder Popular ha explicat que "no és veritat que a Girona no hi hagi sòl municipal per poder fer aquestes promocions, al contrari; per tant, l'únic que cal és la voluntat política de fer-ho". Veray ha explicat altres mesures per ampliar el parc públic d'habitatge com per exemple "mitjançant la compra d'habitatge per tempteig i retracte".

La candidata Popular ha explicat també que "per tal de poder fer front a la demanda de lloguer d'habitatges a un preu assequible és indispensable ampliar l'oferta i això passa no només per l'ampliació del parc públic sinó també per la mobilització d'habitatges buits". En aquest sentit, ha explicat el seu compromís en "incentivar als propietaris de pisos buits perquè els posin al mercat del lloguer a través de la borsa d'habitatge municipal", i seguidament ha afegit: "I com ho farem? Doncs donant més i millors garanties i seguretat jurídica a aquests propietaris i alhora creant noves línies d'ajuda i bonificacions d'impostos per a la rehabilitació d'aquests pisos".

En relació a la problemàtica de les okupacions il·legals, Veray ha expressat la seva "preocupació tant pel que fa al tema com pel que fa a què durant molt de temps a la ciutat de Girona s'ha negat aquest problema i s'ha intentat tapar mirant cap a un altre costat". "En aquest tema soc molt clara, Tolerància 0 – Fermesa 10 en les okupacions il·legals d'habitatges que posen en risc la seguretat de persones i béns, i la convivència".

Finalment, la candidata Popular s'ha referit a dos temes concretes dins d'aquest àmbit, en primer lloc al Pla local d'habitatge, "un pla que no existeix perquè el govern actual malgrat anunciar-lo a bombo i plateret fa gairebé dos anys no ha fet res", i ha afegit que "estic convençuda que si el tinguéssim, si entre tots haguéssim definit les accions a fer al llarg d'aquests anys en aquest àmbit la situació actual de l'habitatge seria molt diferent". Pel que fa a la problemàtica dels habitatges d'ús turístic, Veray ha dit que "cal abordar-lo amb valentia i, per tant, cal assumir que existeix -el Govern de Madrenas durant molt de temps l'ha negat- i posar fil a l'agulla de manera immediata per tal de regular-lo i un cop regulat incrementar els controls perquè és compleixi la normativa".


Autor: Redacció


#girona #veray


#girona #veray





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...