Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles acull la 7a edició del Cicle de Conferències d’Actualitat Arqueològica

Pla de l'Estany  -  17/05/2019  -  09:37

Reconeguts arqueòlegs i prehistoriadors expliquen en primera persona les recerques que porten a terme




El Museu Darder de Banyoles acull fins al proper 14 de juny el VII Cicle de Conferències d’Actualitat Arqueològica a les Comarques Gironines, en què s’ofereixen set ponències de reconeguts arqueòlegs, prehistoriadors i historiadors que expliquen en primera persona les seves vivències investigant i tenint cura, dia rere dia, de la riquesa del patrimoni, i que té per objectiu acostar al gran públic les últimes novetats de les actuacions arqueològiques que es fan a la demarcació. El cicle està coordinat pels prehistoriadors i arqueòlegs Alfons Díaz i Albert Aulines.

Organitzat per l’Ajuntament de Banyoles, el mateix Museu Darder, i amb la col·laboració de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la programació d’aquesta setena edició ha permès conèixer el treball i la distribució dels productes al jaciment de La Draga i la fauna que habitava el Pla de l’Estany un milió d’anys ençà. Avui divendres, un dels promotors del cicle, l’arqueòleg Alfons Díez explicarà les noves descobertes fetes al jaciment neandertal a l’aire lliure de Roca Foradada, a Fontcoberta.

El cicle continuarà el divendres 24 de maig, amb Marta Santos i el doctor Joaquim Tremoleda, ambdós del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) - Empúries, que parlaran del nou projecte de recerca sobre les àrees portuàries d’Empúries. Una setmana després, el doctor Julià Maroto i Ferran Millan, de l’Institut de Recerca Història de la Universitat de Girona (UdG), explicaran la descoberta i l’excavació del jaciment anomenat Zona Externa del Cau del Roure, dins el conjunt de les coves del Reclau, a Serinyà.

El mes de juny (en concret, el divendres 7 de juny) l’encetarà Maribel Fuentes amb una conferència sobre els enterraments islàmics localitzats a la necròpolis alt medieval del riu Galligants, a Girona, mentre que l’última entrega del cicle serà el 14 de juny, quan els arqueòlegs Pere Castanyer i Joan Frigola faran un balanç del projecte de recerca a Vilauba.

Totes les xerrades són gratuïtes i es fan a la sala d’actes del Museu Darder a dos quarts de vuit del vespre.

Un cicle inèdit

Des de l’any 2013, el Museu Arqueològic assumeix l’organització d’aquest cicle de conferències d'actualitat per aproximar les darreres novetats de la recerca arqueològica gironina a la societat en general, mitjançant un llenguatge clar i una posada en escena entenedora. Després de set edicions, s’ha consolidat com un cicle inèdit a les comarques gironines i ha esdevingut un referent per a moltes persones que, tot i no formar part del gremi, s’interessen i es preocupen pel patrimoni arqueològic més proper.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...