Notícies més llegides



Política


Girona

Veray: “Apostem per una millor vertebració i connectivitat com a element indispensable per relligar i integrar els barris”

Política  -  19/05/2019  -  14:59

Per Veray "pensar que amb la creació dels pressupostos participats el treball als barris ja està fet i que aquesta és l'eina per relligar-los i integrar-los és un greu error"


Veray a Torre Gironella

Veray a Torre Gironella



La candidata Popular a l'alcaldia de Girona, Concepció Veray, ha fet campanya aquest matí a Torre Gironella, "un dels barris més desatesos pels governs municipals dels últims anys", ha dit Veray, que seguidament ha afegit que "possiblement sigui un dels barris que més mancances té de coses de ciutat tan bàsiques com són voreres, canalitzacions o clavegueram de tot Girona".

La candidata Popular ha aprofitat aquesta visita per posar de manifest "el malestar dels diferents barris de la ciutat" i explicar les propostes dels Populars "per revertir aquesta situació". En aquest sentit, ha explicat que "nosaltres apostem per una millor vertebració i connectivitat com a element indispensable per relligar i integrar els barris", i seguidament ha afegit que "els barris estan descontents, es senten desatesos, abandonats i deixats de banda, i negar aquest desencís general, com fa l'alcaldessa, és un greu error i demostra el gran desconeixement que té del dia a dia de la ciutat".

Veray considera que "pensar que amb la creació dels pressupostos participats el treball als barris ja està fet i que aquesta és l'eina per relligar-los i integrar-los és un greu error", i per Veray "aquest error no només l'ha comès l'actual equip de Govern sinó també el PSC durant el temps que va formar-ne part perquè el malestar no és nou ni ve de fa dos dies sinó que és un sentir de fa molt de temps que en cap moment s'ha tingut en compte".

Per la candidata Popular per revertir aquesta situació és necessari "abordar diferents accions en diversos àmbits com són, per exemple, la seguretat, la mobilitat, la participació, l'urbanisme, el turisme o la dinamització, i establir mecanismes nous de comunicació i seguiment entre els barris i l'ajuntament", i en aquest sentit ha dit que "la creació dels consells de barri estem convençuts que seria una bona eina sempre que se'ls doti dels recursos econòmics i materials necessaris per treballar".

Veray ha desenvolupat algunes de les seves propostes en àmbits concrets que considera que ajudarien a millorar la situació actual de malestar als barris com són: pel que fa a la participació, "reformar de dalt a baix els pressupostos participats perquè aquests siguin més eficients mitjançant l'elaboració d'un nou reglament que canviï totalment el seu funcionament i que permeti que aquests siguin més dinàmics i participatius", i seguidament ha afegit que sobre els pressupostos participats cal també "que s'executin de manera urgent i immediata tots els projectes aprovats i que encara estan pendents dels últims anys i que s'ampliï la partida econòmica destinada als programes i projectes socials i/o de dinamització dels barris".

Pel que fa a la seguretat, "l'elaboració de plans de seguretat adaptats a cada barri i que cal que es facin de manera conjunta amb els veïns i veïnes perquè ells millor que ningú coneixen la realitat del seu barri"; i al turisme, "la integració dels barris i els seus trets característics a la imatge promocional i a les rutes de visita perquè els turistes que ens visitin també coneguin els diferents barris de la ciutat i no només el Barri Vell".

En quant a la dinamització, "descentralitzar i repartir per tota la ciutat les activitats i les actuacions dels festivals que s'organitzen i incrementar la inversió en equipaments als barris".

Pel que fa a l'urbanisme, "prioritzar l'execució de projectes urbanístics que permetin millorar la connectivitat entre els barris, com són, per exemple, la construcció dels ponts per a vianants que han de connectar Carme-Vista Alegre amb Montilivi i el sector Est, a Mas Ramada, amb la Creueta i el Parc Científic, la remodelació urbanística de Plaça Catalunya i de Plaça d'Espanya i els seus entorns".

Finalment, pel que fa a la mobilitat "la millora del transport públic, sobretot del servei de bus, mitjançant la revisió de rutes, horaris i freqüències de totes les línies actuals i la substitució dels busos més antics de la flota, com per exemple algun dels que cobreixen l'L7, perquè massa sovint s'espatllen a mig camí pujant a Torre Gironella, i els seus usuaris, gent gran en la seva majoria, han d'acabar fent el trajecte a peu".


Autor: Redacció


#girona #veray


#girona #veray





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...