Notícies més llegides




Política


Barcelona

Torra anima els catalans a omplir les urnes de 'vots per la llibertat'

Política  -  26/05/2019  -  12:37

El president es mostra convençut que els candidats a les europees presos o a l’estranger podran exercir en cas de ser elegits


Acn

Acn



Torra




El president de la Generalitat, Quim Torra, ha animat els ciutadans de Catalunya a votar “massivament” en la doble jornada electoral d’aquest diumenge per omplir les urnes del Parlament europeu, “de la capital de Catalunya i de tots els pobles i ciutats de vots per la llibertat”. Torra ha votat a dos quarts d’onze del matí al seu col·legi electoral, a Barcelona, des d’on també ha lamentat que no s’hagi pogut desenvolupar la campanya “en igualtat de condicions”, referint-se així a les dificultats dels polítics presos Quim Forn i Oriol Junqueras, respectivament, per defensar les seves candidatura des de la presó. En canvi, el president s’ha mostrat convençut que els candidats a les europees que són presos o a l’estranger podran recollir l’acta d’eurodiputats, en cas de ser elegits, “perquè a Europa jugues amb una justícia justa”.

“Els catalans hi anem. Eleccions i vots són els nostres terrenys de joc”, ha proclamat Quim Torra animant els catalans a votar “massivament” aquest diumenge, tant a les eleccions municipals com a les europees.

Torra s’ha mostrat “molt content” amb la campanya electoral que ha desenvolupat la seva formació, Junts per Catalunya, “excepte” pel candidat a l’alcaldia de Barcelona, Quim Forn, “un pres polític que no ha pogut fer la campanya en condicions”, ha lamentat. El president s’ha recordat també d’Oriol Junqueras, cap de llista d’ERC al Parlament Europeu, i les seves dificultats per fer campanya, i ha denunciat “que no es puguin fer campanyes en igualtat de condicions”.

Preguntat per les possibles dificultats tant de Junqueras com de Carles Puigdemont i els altres polítics a l’estranger per recollir l’acta d’eurodiputats i poder exercir, en cas de ser elegit, el president ha diferenciat la situació respecte el que ha succeït amb els diputats suspesos al Congrés de Diputats i al Senat. “Per descomptat (que podran); quan jugues a Europa jugues amb una justícia justa, i per tant no tenim cap dubte que seran eurodiputats”, ha declarat.


Autor: Acn


#torra #26m


#torra #26m





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...