Notícies més llegides



Política


Brussel.les

Populars i socialdemòcrates perden l'hegemonia a l'Eurocambra, segons les primeres estimacions

Política  -  26/05/2019  -  22:10

Verds i liberals pugen i ultres i euroescèptics obtenen 113 escons


Parlament Europeu

Parlament Europeu



Populars i socialdemòcrates perden per primer cop a la història la majoria a l’Eurocambra, segons el darrer agregat de dades publicat per l’Eurocambra i basat en sondejos a peu d’urna en 16 estats i intencions de vot en la resta. Segons aquesta segona estimació es compleix el pronòstic de les enquestes i els dos grups fins ara majoritaris perden l’hegemonia, sumant el 43,14% dels vots i 324 escons. Els populars es mantindrien com a primera força amb 177 escons (-44) i els socialdemòcrates serien el segon grup més nombrós amb 147 (-44).

(S'actualitzen dades segons la segona projecció feta pública pel Parlament Europeu, que donen alguns escons més al PPE i algun menys als Verds respecte la primera projecció)

Per contra, el grup dels liberals passaria de 67 a 101 escons, en bona part per l’entrada al grup del partit de Macron, Renaixement. Els que també pugen són els Verds, que passen de 50 a 69, gràcies als bons resultats dels ecologistes alemanys.

Com també pronosticaven les darreres enquestes, els partits ultres i euròfobs augmenten la seva representació, obtenint més de 100 escons només entre el grup de l’Europa de les Nacions i les Llibertats, on hi ha l'UKIP i el Moviment Cinc Estrelles (57) i el grup de l’Europa de la Llibertat i la Democràcia, on hi ha la formació de Le Pen (56). Els Conservadors i Reformistes europeus -on també hi ha els ultres polonesos de Llei i Justícia- passen de 70 a 58 mentre que en la categoria ‘altres’, que inclou Vox i altres diputats que no pertanyen a cap grup parlamentari actual, sumen 35. Al seu torn, l’Esquerra Unitària passa de 52 a 42.

L’Eurocambra del 2014

El Partit Popular Europeu ha estat la primera força a l’Eurocambra durant la darrera legislatura. En les eleccions del 2014, el PPE va obtenir 221 escons i els socialistes 191, sumant entre tots 412 eurodiputats, suficients per superar la majoria absoluta a la cambra, fixada en 375 escons. En els darrers comicis el tercer grup al Parlament Europeu han estat els Conservadors i Reformistes europeus (70) i el quart l’Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa (67).

El quart grup parlamentari els darrers cinc anys han estat l’Esquerra Unitària (52), que amb 52 escons va assolir bons resultats amb l’entrada de Podem i la representació de Syriza. Els Verds/ALE han estat el cinquè grup parlamentari amb 50 eurodiputats el 2014.


Autor: Acn


#brusseles #26m


#brusseles #26m





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...