Notícies més llegides




Política


Blanes

ERC guanya les eleccions municipals a Blanes per 19 vots de diferència

Política  -  27/05/2019  -  00:31

La candidatura encapçalada per Àngel Canosa dona la sorpresa i aconsegueix guanyar primera vegada a la seva història


ERC Blanes

ERC Blanes



El 26 de maig del 2019 serà recordat com el dia que ERC va guanyar les eleccions municipals a la ciutat de Blanes. L'optimisme del cap de llista del partit, Àngel Canosa feia preveure uns bons resultats però pocs esperaven la victòria dels republicans, que per primera vegada esdevenen la força més votada. I és que cal recordar que PSC i l'antiga CiU sempre s'havien anat alternant al poder.

Amb 3.268 vots, ERC de Blanes ha aconseguit superar al PSC (3.249) per només 19 vots de diferència. La resta de formacions municipals han quedat més allunyades de la candidatura de Canosa: BCP-ECG (2.951), JxCat (2.265) i 2.017 (Ciutadans). Altres partits també han aconseguit vots però finalment s'han quedat sense representació.

A mesura que s'anava actualitzant l'escrutini, es preveia un frec a frec entre socialistes i republicans. De fet, durant una gran part del recompte, el PSC s'enduia la victòria a Blanes. No ha estat fins al final que ERC ha fet el sorpasso i ha aconseguit una fita històrica.

El percentatge de participació ha estat del 58.64% (16.221 votants) i s'ha comptabilitzat una abstenció del 41,36% (11.443 persones). A més, hi ha hagut 134 vots en blanc i 89 vots nuls.

A l'espera de les reaccions dels candidats, i sobretot del gran guanyador de la jornada electoral -Àngel Canosa- faltarà veure com s'estructura el cartipàs del consistori blanenc. ERC, PSC i BCP-ECG han guanyat 5 regidors mentre que JxCat i Ciutadans n'han aconseguit 3 cadascun.


Autor: Redacció


#blanes #erc


#blanes #erc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...