Notícies més llegides



Política


Olot

Pep Berga triomfa a les urnes i governarà a Olot amb majoria absoluta

Política  -  27/05/2019  -  00:42

El candidat de Junts per Catalunya a la capital garrotxina ha aconseguit prop de 7.000 vots i 11 regidors


Pep Berga

Pep Berga



La ciutat d'Olot continuarà governada per Junts per Catalunya, després de la victòria d'aquesta nit del candidat de la formació a la capital garrotxina, Pep Berga, que s'ha imposat de manera àmplia a les urnes obtenint la majoria absoluta. En concret, el partit vencedor ha obtingut gairebé 7.000 vots (6.889), l'equivalent al 44,48% dels suports, una xifra i un percentatge que col·locats a la sala d'actes estaran representats per 11 regidors.

Pel que fa a la resta de formacions que aspiraven a l'alcaldia olotina, la següent formació en obtenir més suport per part dels ciutadans ha estat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que ha sumat 3.337 vots (21,54%) i 5 escons. Per la seva banda, han completat la contesa electoral el PSC, amb 1.761 vots (11,37%) i 3 regidors, i la CUP-Amunt, amb 1.720 vots (11,10%) i 2 regidors.

Els resultats de la candidatura de Berga, que substituirà a Mia Corominas a l'alcaldia, suposen una millora notòria del partit en relació als comicis del 2015, quan l'aleshores Convergència i Unió va obtenir 4.898 vots (37,95%) i 9 regidors, una dada que no els va permetre governar amb majoria absoluta.


Un projecte “de continuïtat”

Berga, que arribava a les eleccions del 26-M després de dos mandats fent de tinent d'alcalde de Corominas, va subratllar en una entrevista amb Girona Notícies que el seu no pretén ser un projecte “de continuisme” en relació a la gestió feta per l'anterior govern municipal, sinó “de continuïtat”. “Per a mi, el continuisme empobreix un projecte perquè repeteix el que ja s'ha fet sense fer-ho créixer, mentre que la continuïtat, en canvi, implica que no es perd de vista el projecte fundacional, es reconeix tota la feina feta amb anterioritat, però la fas créixer, la canvies o la renoves. La continuïtat et permet progressar a partir del reconeixement de la feina que s'ha fet”, va dir qui prendrà possessió de l'alcaldia de la capital garrotxina.

A l'horitzó, a Berga se li obre una etapa de quatre anys en la qual Olot té diversos projectes sobre la taula, un dels quals el projecte de la gran biblioteca a Can Sacrest, que el futur batlle ja va avançar que era un equipament prioritari.


Autor: Redacció


#pepberga #olot #juntspercatalunyaolot #lagarrotxa


#pepberga #olot #juntspercatalunyaolot #lagarrotxa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...