Notícies més llegides



La Selva


Blanes

La Policia Local de Blanes deté al responsable dels vehicles cremats i imputa a l'autor dels actes vandàlics

La Selva  -  06/06/2019  -  16:45

El presumpte autor de l'incendi als tres vehicles, veí de Blanes, ja ha passat a disposició judicial, mentre que l'imputat pels actes vandàlics és un jove de Santa Coloma de Gramenet




Aquesta setmana ha passat a disposició judicial l'acusat de ser el presumpte autor de l'incendi de tres vehicles –una motocicleta i dos turismes- a primera hora del matí del diumenge. Es tracta d'un home de 40 anys d'edat i veí de Blanes, que va ser detingut per la Policia Local de Blanes dimarts.

L'operació es va poder efectuar arran que el cos policial va iniciar des del mateix moment en què es va produir l'incendi les primeres diligències de manera immediata, amb les dues patrulles que van intervenir en l'extinció. Així va ser després que ja es van iniciar les investigacions oportunes per aclarir els fets, tant dels incendis com dels danys efectuats en diversos turismes.

Les primeres perquisicions les van aportar diversos testimonis dels fets, així com gràcies a la col·laboració ciutadana. Amb les dades registrades en el lloc on es va produir l'incendi, afegides a tot un seguit d'indicis, es va poder obrir una via d'investigació que va culminar dimarts al matí amb la detenció del presumpte autor dels fets. Va ser la tarda del mateix dia que va passar a disposició judicial.

El presumpte autor de danys als vehicles és de Santa Coloma de Gramenet

Paral·lelament, doncs, ja s'havia iniciat la investigació per determinar l'autor o autors dels altres fets vandàlics que van tenir lloc temporalment en la mateixa franja horària, a quarts de 6 del matí de diumenge. Novament, la informació aportada pels testimonis, així com la col·laboració ciutadana i de la Policia Local de Santa Coloma de Gramenet han contribuït a identificar i imputar a l'autor.

En aquest cas, se l'acusa d'haver produït danys de diversa consideració en 16 vehicles –majoritàriament es tracta de retrovisors trencats- estacionats a l'avinguda Vila de Madrid. Es tracta d'un jove de 21 anys que resideix a Santa Coloma de Gramenet, i ha estat la Policia Local d'aquest municipi qui s'ha encarregat de notificar-li els càrrecs que se l'hi imputen.

Avui dijous s'han lliurat les diligències, i s'espera que els dos casos segueixin el corresponent curs judicial després de la intensa i ràpida actuació policial. Aquests darrers dies s'han estat rebent les corresponents denúncies dels propietaris dels vehicles incendiats i amb danys.

Sis locals han presentat al·legacions contra el decret de tancament horari

Tots dos fets –els incendis i els danys- s'han produït geogràficament al voltant de la Zona d'Oci Nocturn d'Els Pins, a cavall amb el barri de La Plantera. També han coincidit temporalment amb la finalització del període per presentar al·legacions en relació a la nova proposta de decret emès per l'Ajuntament de Blanes, que afecta aquesta zona.

Finalment, han estat sis els locals que han presentat al·legacions del total de vuit afectats pel decret. Quatre d'ells ho han fet a través d'un mateix advocat que representa l'empresa Blankemar Music, que gestiona les discoteques Arena, Sala Vega, Sant Jordi i Essència. D'altra banda, també han presentat recurs dos altres locals: les discoteques Nuue i Cian.

Informe de la Policia Local de Blanes i Mossos pel decret de tancament

Després d'haver-se tancat el període d'al·legacions, l'alcalde de Blanes, Mario Ros, ha mantingut una reunió per tractar aquesta qüestió. L'ha fet amb els caps i comandaments de la Policia Local de Blanes que s'han encarregat de la investigació dels fets, així com amb l'inspector en cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra a la Selva Litoral. També han participat els Serveis Jurídics de l'Ajuntament de Blanes.

Arran d'aquesta trobada, s'ha demanat un informe conjunt als dos comandaments policials –Joan Garcia, de la Policia Local, i David Castro, dels Mossos d'Esquadra- respecte a les al·legacions presentades. Un cop realitzat aquest informe, l'Ajuntament de Blanes emetrà el corresponent informe jurídic. Serà a partir de llavors que es prendrà la decisió, avalada pels dos informes, com sempre s'ha fet en els anteriors decrets d'avançament de tancament d'horaris.

El decret que es vol aplicar a tota la Zona d'Oci Nocturn d'Els Pins dictamina una reducció d'horari de tancament de dues hores durant un període de nou mesos, de manera que haurien de finalitzar l'activitat, en funció dels dies, dues hores abans del què és habitual. Aquest seria el tercer decret que s'aplica en pocs mesos dins un mateix àmbit amb el mateix objectiu: acabar amb els actes vandàlics, el soroll i inclús els delictes que es produeixen els caps de setmana al voltant de la Zona d'Oci Nocturn.


Autor: Redacció


#blanes


#blanes





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...