Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Una quarantena d'alumnes han participat aquest matí de l'escape room a Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  10/06/2019  -  12:56

L'escape room és una nova activitat que s'ha incorporat a la guia de Recursos Educatius amb la voluntat que tingui continuïtat el pròxim curs


Escape room

Escape room



Una quarantena d'alumnes han participat aquest dilluns de l'escape room organitzat per l'Institut Municipal d'Educació i els tècnics del Museu dels Volcans. És una de les propostes del Consell dels Infants que arribarà a més de 300 escolars de la comarca.

El lleure va ser el tema escollit pels alumnes que van participar del Consell dels Infants durant el curs 17-18. Una de les propostes que van presentar al Ple de l'Ajuntament d'Olot va ser l'organització d'un escape room per a nens i nenes de la ciutat. La proposta número 7 deia que "Els nens i nenes de 5è de les escoles d'Olot que participem en el Consell dels Infants voldríem demanar-vos si es podria fer un escape room. No volem que sigui un negoci privat, sinó una proposta de l'Ajuntament encarat a les escoles i col·locat en algun espai públic, com per exemple: l'Hospici, el recinte firal, la Torre Malagrida o algun espai històric. Volem que sigui un escape room dirigit als nens i nenes, i que l'espai ens expliqui alguna història antiga, és a dir, que sigui educatiu. Per resoldre l'enigma volem que sigui necessari conèixer part de la història per resoldre'l. Proposem que s'obri només per les escoles que ho demanin i dies especials que l'Ajuntament ho cregui oportú".

L'Ajuntament es va comprometre a tirar endavant la proposta que des de final del curs passat, tècnics de l'IME i dels Museus dels Volcans han treballat conjuntament i que amb l'inici d'aquest curs ja està a disposició dels centres. L'escape room és una nova activitat que s'ha incorporat a la guia de Recursos Educatius amb la voluntat que tingui continuïtat el pròxim curs.

S'ha dissenyat i creat un joc de pistes on els infants han d'ajudar a la científica Carolina Bonacasa a trobar la porta estel·lar que ens permetrà salvar el nostre planeta. Les emissions de CO2, l'escalfament global o la desforestació dels boscos són alguns dels conceptes que aborda aquesta proposta. L'objectiu és que els alumnes gaudeixin i aprenguin superant els reptes que planteja el joc i per aquest motiu totes les proves tenen un component lúdic i pedagògic.

Aquesta activitat s'ha ofert a tots els alumnes de 6è de primària (els que van fer la proposta el curs passat) de la comarca i està previst que hi participin 333 infants de 8 escoles de la Garrotxa (7 d'Olot i 1 de Les Preses). Avui han estat 47 els alumnes de l'escola del Pla de Dalt els que han pres part de l'escape room.

El Consell dels Infants 2019
Aquesta setmana finalitza el Consell dels Infants d'aquest curs, que s'ha dedicat a la Salut. Després de portar les propostes al ple del mes d'abril, els representants del Consell dels Infants es trobaran aquest dimecres a la tarda a la Torre Malagrida. Serà l'última de les trobades dels 32 nens i nenes que han representat els alumnes participants d'aquest any.

382 alumnes de 5è de primària de totes les escoles de la ciutat han participat aquest any del Consell dels Infants. Activitats extraescolars, preu de la fruita i la verdura, millores i esports als parcs, la posada en funcionament d'un balneari, conèixer esports nous i neteja dels boscos, són algunes de les 16 propostes que els representants dels alumnes han portat aquest mes d'abril al ple de l'Ajuntament d'Olot.


Autor: Redacció


#escaperoom #olot


#escaperoom #olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...