Notícies més llegides




Política


Castell-Platja d'Aro

Maurici Jiménez (PSC) serà el nou alcalde de Castell-Platja d'Aro amb el suport d'ERC i els comuns

Política  -  11/06/2019  -  15:44

L'acord, que s'ha escenificat avui, representa el final del mandat de Joan Giraut, que portava gairebé 30 anys al capdavant de l'Ajuntament


Acord a  Platja d'Aro

Acord a Platja d'Aro



El dissabte 15 de juny es produirà un gir històric en l'àmbit de la política municipal de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró. I és que tres dècades després, Joan Giraut deixarà de ser l'alcalde del municipi baix-empordanès. Malgrat obtenir més vots que els seus rivals el passat 26 de maig, l'antiga Convergència no ha pogut assolir cap acord i no podrà repetir una nova legislatura al capdavant del consistori.

Qui sí que ha pogut pactar amb els seus adversaris polítics ha sigut el PSC. De fet, avui s'ha escenificat el triple acord -juntament amb ERC i Vall d'Aro en Comú- i d'aquesta manera, el candidat socialista Maurici Jiménez es convertirà en el nou alcalde. "Inicialment vam parlar amb Junts per Catalunya, però no van voler saber res de compartir la legislatura. Aleshores vam contactar amb la resta de formacions, i hem aconseguit reunir punts en comú", ha explicat Jiménez a GironaNotícies.

El pròxim batlle de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró ha deixat molt clar que l'acord s'ha d'entendre en clau municipal, i no nacional. "Volem treballar des del consens i els tres partits som molt conscients que treballarem pel poble. Cadascú tindrà la seva ideologia però el 'procés' el deixarem fora del pacte", ha afegit Maurici Jiménez.

El triple acord d'esquerres permet sumar una àmplia majoria absoluta -9 dels 17 regidors- i deixa a l'oposició al partit encapçalat per Joan Giraut. L'exalcalde convergent va accedir a l'alcaldia l'any 1991 i la va mantenir fins al 2009, quan una moció de censura del partit socialista el va deixar fora del govern. Dos anys més tard, Giraut va recuperar el poder i en la darrera legislatura havia governat amb el suport del PSC. El mateix Giraut ha confirmat que no dimitirà.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...