Notícies més llegides




Política


Calonge

Jordi Soler (Junts) va oferir a ERC un acord per un govern sòlid i estable a Calonge i Sant Antoni

Política  -  12/06/2019  -  14:19

Soler lamenta que "ERC no s'hagi dignat ni a donar-nos resposta a l'oferiment que li vam fer"


Jordi Soler

Jordi Soler



Jordi Soler




Jordi Soler (Junts per Calonge i Sant Antoni) va oferir poc després de les eleccions municipals un acord a Miquel Bell-lloch (ERC) per formar un govern estable, sòlid i fort. La proposta de Soler, que va plantejar al cap de llista d'ERC Miquel Bell-lloch, es basava en un govern format per ERC i Junts per Calonge i Sant Antoni, que hauria sumat 9 dels 17 regidors, i obert a d'altres formacions amb representació al consistori calongí, especialment al PSC, formació amb experiència de govern els darrers quatre anys. Tot i aquest oferiment de pacte impulsat per Soler, a dia d'avui el cap de llista d'ERC no ha tornat resposta. Jordi Soler, actual alcalde de Calonge i Sant Antoni i cap de llista de Junts, lamenta aquesta situació: "el resultat electoral a Calonge, amb una representació molt fragmentada, ens exigeix a tots responsabilitat i esforç per establir un acord amb unes bases sòlides. Em sap molt de greu que a dia d'avui, quan tot just falten tres dies pel ple de constitució, el cap de llista d'ERC no s'hagi dignat ni a donar resposta a la proposta que li vaig fer, encara que sigui per educació". Soler afegeix que "el govern que he proposat sumaria experiència i renovació, i a l'hora tindria sentit des d'un punt de vista ideològic, de projecte de país i de municipi". L'actual alcalde també afegeix que "al no tenir cap resposta per part d'ERC, estem treballant altres vies per formar un govern que garanteixi l'estabilitat, format per persones que posin per davant de tot el municipi, que tinguin ganes de treballar i que deixin de banda els personalismes".

El pacte proposat per Soler es basava en la voluntat de formar un govern estable, amb una majoria absoluta sòlida i obert a incorporacions d'altres formacions polítiques. Aquesta proposta hauria inclòs renovar l'alcaldia a Jordi Soler durant els primers dos anys de mandat, mentre que Miquel Bell-lloch, cap de llista d'ERC, hauria estat alcalde els dos darrers anys. La proposta es fonamentava en la necessitat de tenir un govern estable per afrontar una legislatura que permetés desenvolupar i acabar projectes estratègics, com el castell de Calonge, la revitalització del centre històric de la vila o els projectes Smart City. En aquest sentit, el pacte proposat per Jordi Soler sumaria en un equip de govern experiència i renovació, ja que els 4 regidors de la llista de Junts ja han tingut responsabilitats de govern, mentre que els 5 regidors d'ERC no.


Autor: Redacció


#calonge #juntsxcat


#calonge





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...