Notícies més llegides



Baix Empordà


Castelló d'Empúries

Maurici Jiménez (PSC) nou alcalde de Castell-Platja d'Aro

Baix Empordà  -  15/06/2019  -  13:55

El candidat ha rebut els vots del PSC, ERC i La Vall d'Aro En Comú, que formaran govern


Constitució de l'Ajuntament 2019-2023

Constitució de l'Ajuntament 2019-2023



Avui dissabte 15 de juny al migdia s'ha constituït l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, iniciant-se el mandat 2019-2023. Els resultats de les eleccions municipals de 26 de maig han configurat un nou equilibri de forces en relació als grups polítics municipals i Maurici Jiménez i Ruiz (PSC), ha estat proclamat alcalde per majoria absoluta amb un total de nou vots: cinc vots de la seva formació i dels tres regidors d'ERC i del regidor de La Vall d'Aro en Comú, que també formen part de l'equip de govern després del pacte subscrit entre les tres forces polítiques.

El nou cartipàs el formaran: Maurici Jiménez (PSC), alcalde, regidor Hisenda, Règim interior, Comunicació i Seguretat Ciutadana. Montse Rovira (ERC), 1a tinent d'alcalde, regidora d'Acció Territorial i Urbanisme. Mònica Ríos (PSC), 2a tinent d'alcalde i regidora de Dinamització Ciutadana, Participació i de Recursos Humans. Pedro Torres (La Vall d'Aro en Comú) 3r tinent d'alcalde i regidor d'Esports, Infància i Joventut. Pilar Ferrero (PSC) 4a tinent d'alcalde, regidora de Benestar Social, Salut i Administració Electrònica. Joan Barceló (ERC) 5è tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Activitats Econòmiques i Via Pública. Carles Méndez (PSC) regidor de Serveis i Medi ambient. Jenny Xufré (ERC) regidora de Turisme. Josep Amat (PSC) regidor de Cultura i Educació.

Sis grups polítics municipals

S'inicia així l'onzena legislatura des de la restauració de la democràcia. En aquests quadriennis l'Ajuntament ha tingut quatre alcaldes, Ramir Pons (1979-1987), Anicet Clara (1987-1991), i Joan Giraut (1991-2009 i 2011-2019), i ara Maurici Jiménez que s'estrena en el càrrec i una alcaldessa, Dolors Padilla (2009-2011). En els propers quatre anys, les ciutadanes i ciutadans tindran 17 representants, i sis grups polítics municipals -s'estrena Som, però no hi serà PP- amb la presència de set dones i deu homes, i l'estrena de deu regidores o regidors, en relació a la legislatura anterior. En la història d'electoral del municipi la convocatòria recull l'estrena de dues noves formacions Som, que ha assolit dos regidors, i Podemos, que no n'ha aconseguit.

Continuïtats, estrenes i comiats
En darrera convocatòria electoral el grau de participació a Castell-Platja d'Aro va ser del 56'92% del cens, amb l'emissió de 3.899 vots; d'aquests 3.833 a candidatures, 25 nuls (0'64%) i 41 en blanc (1'05%). De les vuit candidatures presentades, sis han aconseguit representació al consistori i dues no ho han assolit. La formació més votada ha estat Junts per Castell-Platja d'Aro i S'Agaró amb 1.056 vots (26'80%) que assoleix 5 regidors (un menys que fa quatre anys – quan era CiU-), i tot seguit, el PSC amb 934 vots (23'71%) i 5 regidors (un més que l'anterior convocatòria); ERC amb 698 vots (17'74%) i manté 3 regidors; Som s'estrena al consistori amb 428 vots (10'86%) i 2 regidors; Vall d'Aro En Comú aconsegueix 309 vots (7'48%) 1 regidor (un menys que el darrer mandat -quan era ICV-); i Ciutadans amb 248 vots (6'29%) i manté 1 regidor. No assoleixen representació PP (142 vots · 3'60%) ni Podemos (84 vots · 2'13%).
 


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...