Notícies més llegides




Baix Empordà


Palamós

Lluís Puig és nomenat alcalde de Palamós per segona legislatura consecutiva

Baix Empordà  -  15/06/2019  -  14:01

L'oposició estarà formada per tres regidors del PSC, 2 de JxCat, 1 de C's i 1 de la CUP


Lluís Puig és nomenat alcalde de Palamós

Lluís Puig és nomenat alcalde de Palamós



El Ple de l'Ajuntament de Palamós convocat avui dissabte 15 de juny per a realitzar la sessió constitutiva de la nova Corporació, resultant de les eleccions municipals del passat 26 de maig, ha elegit a Lluís Puig Martorell (ERC) com a alcalde de Palamós.

L'acte, que s'ha iniciat a les 12 h del migdia, ha estat presidit per la mesa d'edat, formada per la regidora electa de més edat, Roser Huete (CUP), i la de menys edat, Chaimae Mechaal (ERC), i ha comptat amb la presència de prop d'un centenar de persones, veïns i veïnes del municipi.

Després de la comprovació de credencials i el jurament o promesa del càrrec dels disset regidors electes, s'ha procedit a la votació per a l'elecció de l'alcalde.

El regidor Josep Coll (Partit dels Socialistes de Catalunya de Palamós i Sant Joan), ha obtingut tres vots; mentre que el regidor Raimon Trujillo (Junts per Catalunya Palamós i Sant Joan) ha obtingut dos vots.

En el cas del regidor Cristóbal Posadas (Ciutadans) h obtingut un vot, mentre Roser Huete (Candidatura d'Unitat Popular Sant Joan-Palamós), ha renunciat a presentar-se a l'elecció, votant en blanc.

Els deu vots dels regidors electes d’ERC han permès la proclamació, per segona legislatura consecutiva, de Lluís Puig com alcalde de Palamós. El màxim representant municipal ja ha anunciat que en breu presentarà el nou cartipàs que formaran les regidories de Govern.

En el seu discurs l’alcalde ha destacat que "no pot haver-hi orgull més gran per un palamosí o una palamosina, apassionat per al seu municipi, que poder arribar a ser-ne alcalde i d'aquesta manera poder treballar per a impulsar aquells projectes que permetin fer de Palamós un municipi per viure, modern, obert i pròsper, on tothom pugui desenvolupar les seves potencialitats sense que ningú s’hi senti exclòs"

"Vull que en aquest nou mandat l’entrega, l’honradesa i la proximitat segueixin essent els tres valors que destaquin de la meva tasca com Alcalde, i estic segur que les persones que m’envolten vetllaran perquè així sigui."

L'alcalde també s'ha adreçat als grups a l'oposició: "dir-los que en aquest camí comptem amb totes les formacions municipals, amb les quals volem tenir una col·laboració fluida i un diàleg constant i sincer, treballant plegats per aconseguir superar amb èxit tots aquells reptes que se’ns plantejaran en aquest mandat".

En referència al resultat de les eleccions municipals amb una majoria absoluta per ERC, l'alcalde ha destacat que "el grup municipal d’Esquerra Republicana de Palamós i Sant Joan, som molt conscients doncs de què significa aquest missatge i l'exigència que ens fa la ciutadania amb aquest resultat electoral i la responsabilitat que això suposa. No els defraudarem, ens imposem el màxim esforç des del primer minut, tal i com hem vingut fent durant tots i cadascun dels dies d'aquesta passada legislatura."

La resta de regidors d'Esquerra Republicana de Catalunya Palamós i Sant Joan, son: Maria Puig, Emili Colls, Xavier Lloveras i Joan Barba, que ja han format part del consistori durant la darrera legislatura; i les noves incorporacions, Núria Botellé, Alfons Bartolomé, Laura Lafarga, Marina Álvarez i Chaimae Mechaal. En el cas d'Alfons Bartolomé ja va ser regidor a l'Ajuntament de Palamós en la legislatura 2007-2011.

La formació del PSC també inclou la regidora Raquel Gallego, regidora a l'Ajuntament de Palamós des de 2007; i Yolanda Aguilar, que ja va ser regidora en la legislatura 2011-2015.

En el cas de JxCat la representació al consistori es completa amb la regidora Pilar Arxé, que s'incorpora de nou a l'activitat política municipal.

Les eleccions municipals del passat 26 de maig a Palamós, amb una participació del 60,95%, van donar el següent resultat:

 

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Vots: 3.880 48,50%, regidors: 10

 

Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Vots: 1.442 18,03%, regidors: 3

 

Junts X Catalunya (JxC). Vots: 746 9,33%, regidors: 2

 

Ciutadans (C's). Vots: 473 5,91%, regidors: 1

 

Candidatura d’Unitat Popular (CUP). Vots: 411 5,14%, regidors: 1

 

SomAra Palamós (SAP). Vots: 388 4,85%, regidors: 0

 

Junts X Palamós i Sant Joan (JxPiSJ). Vots: 326 4,08%, regidors: 0

 

Partit Popular (PP). Vots: 247 3,09%, regidors: 0

Vots en blanc: 87 – 1,09%

 

Vots nuls: 73 – 0,90%

 

TOTAL VOTS: 8.073 - 60,95%

Abstenció: 5.172 – 39,05%


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...