Notícies més llegides



La Selva


Blanes

Àngel Canosa, cap de llista d'ERC, proclamat nou alcalde de Blanes pel mandat 2019-2023

La Selva  -  15/06/2019  -  14:59

Durant les darreres hores la possibilitat que el candidat de la llista més votada a les eleccions del 26-M assolís l'alcaldia havia quedat en suspens, per l'anunciat pacte entre el PSC i BECP


Àngel Canosa, nou alcalde

Àngel Canosa, nou alcalde



Avui al migdia ha estat proclamat alcalde de Blanes Àngel Canosa, cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya, pel nou mandat 2019-2023. Ho ha estat amb el recolzament dels cinc representants d'aquest grup polític, ja que al ser la llista més votada no necessitava de cap altre suport.

Àngel Canosa ha assolit l'alcaldia del municipi, es podria dir gairebé per sorpresa, ja que dijous al vespre es va anunciar un pacte entre el PSC i Blanes En Comú Podem que repartia l'alcaldia entre els dos respectius caps de llista: Jordi Urgell (BECP) ho havia de ser els dos primers anys i Mario Ros (PSC), fins avui alcalde de Blanes, els dos següents.

Des que es va començar a parlar d'aquest pacte, s'havia dit que seria Ciutadans qui facilitaria el relleu a l'alcaldia de Blanes entre PSC i BECP. Els dos partits sumen 10 vots, i en necessitaven un 11è per assolir la majoria absoluta. Ara bé, la confirmació d'aquest suport extern que havia de donar C's finalment no ha arribat a fer-se realitat.

En el seu discurs inicial, Àngel Canosa s'ha mostrat lògicament satisfet per haver assolit l'alcaldia, fent al·lusió a la incertesa que s'havia mantingut pràcticament fins que pujava les escales al Teatre. El nou alcalde de Blanes, ha explicat que "Avui comença una nova etapa", que afrontarà amb l'esperit de superació i perseveració que sempre ha menat el seu camí, i ha finalitzat el seu discurs remarcant que "Em poso a disposició de tots els blanencs".

Votacions per escollir alcalde i parlaments de la resta de grups

Respecte el moment de la votació per triar nou alcalde Jordi Urgell (Blanes En Comú Podem) ha obtingut 10 vots (del seu grup i del PSC); Mia Ametller els tres vots del Junts per Blanes; i Ciutadans els tres vots dels sengles representants. Poc després de proclamar-se el nou alcalde ha arribat el torn de parlaments. Sergio Atalaya, de Ciutadans, ha declinat fer-ne cap, per tant els ha encetat Mia Ametller (JxB), Jordi Urgell (BECP) i Mario Ros (PSC).

Jordi Urgell ha mostrat el seu enuig pels insults cap a ell i la seva família que ha rebut a través de les xarxes socials durant aquests darrers dies pel pacte que es volia dur a terme, i per últim ha remarcat que des del seu grup estenen la mà cap al nou alcalde. Per la seva banda, Mario Ros (PSC) ha explicat tot el procés de negociació que ha precedit la jornada d'avui dissabte, així com que C's primer s'havia mostrat disposat a donar suport, però després s'havien tirat en rere al·ludint a situacions extramunicipals. Per últim, Mia Ametller (JxB) ha expressat el seu desig que ara comenci una nova etapa i que els grups municipals uneixin esforços per treballar plegats.

1.        Àngel Canosa Fernández (ERC) (alcalde)
2.        Olga López Colomer (ERC)
3.        Albert Sanz González (ERC)
4.        Marina Vall-Llosada García (ERC)
5.        Carles Garzón de la Granja (ERC)
6.        Mario Ros Vidal (PSC)
7.        Pepa Celaya Armisen (PSC)
8.        Eva Enríquez Hernández (PSC)
9.        Laia Gelabert Heijo (PSC)
10.        Quim Romero Matas (PSC)
11.        Jordi Urgell Martínez (BECP) (alcalde)
12.        Rosa Ma Aladern Gusi (BECP)
13.        Marian Anguita Ferrer (BECP)
14.        Pere Lopera Romero (BECP)
15.        Micky López Corregidor (BECP)
16.        Mia Ametller Salvador (JxB)
17.        Joel Comas Basté (JxB)
18.        Mònica Rabassa Vázquez (JxB)
19.        Sergio Atalaya Martín (C’s)
20.        Cristian Ortiz Paredes (C’s)
21.        José Morcillo Hernández (C’s)


Autor: Redacció


#blanes #erc #angelcanosa


#blanes #erc #angelcanosa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...