Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

La celebració del Dia Internacional de la Música a Girona arriba a la vintena edició

Actualitat Girona  -  20/06/2019  -  10:40

Demà, divendres 21 de juny, hi haurà més de seixanta actuacions dividides en dotze escenaris diferents




La celebració del Dia Internacional de la Música a Girona, el Viu21música, arriba demà a la vintena edició. Des de l'any 2000, l'Ajuntament de Girona ha promogut de forma ininterrompuda aquesta festa dels valors culturals, socials i educatius de la música i hi han participat milers de músics amateurs de la ciutat.

Demà, divendres 21 de juny, a partir de les 17 h, tindran lloc a la ciutat més de seixanta actuacions d'estils musicals diferents repartides en dotze escenaris. S'hi podran escoltar concerts que aniran des de l'havanera fins al hard rock, passant per la rumba i el cant coral. Cal destacar la implicació de set escoles de música de la ciutat que mostraran demà la tasca feta durant el curs pel seu alumnat.

El gruix de les actuacions aniran a càrrec de músics aficionats però, com és habitual, dos dels escenaris es clouran amb actuacions professionals: el Sunset Jazz Club i la plaça dels Jurats. Al Sunset Jazz Club hi actuarà el Ramon Prats Trio, una formació de jazz contemporani liderada pel guitarrista Francesc Adroher, el bateria Ramon Prats i el baixista Marc Cuevas.

Per altra banda, la plaça dels Jurats tancarà el seu programa amb una actuació destacada: la formació barcelonina de jazz rock psicodèlic Gambardella, formada pel bateria Òscar Altaba, el guitarra Jaime L. Pantaleón i el baixista Víctor Teller. Aquest concert és possible gràcies a la col·laboració entre Viu21musica i l'associació Orella Activa, dedicada a la promoció i difusió de la música moderna.

Demà s'han habilitat diferents escenaris diferenciats per estils musicals i distribuïts pel centre de la ciutat: l'escenari del Centre Cultural La Mercè, on actuaran de 17.30 h a 21.50 h diverses escoles de música de Girona; l'escenari de la placa dels Mercaders, on hi haurà actuacions de música tradicional, cant coral i cançó de les 17.30 h a les 21.30 h; l'escenari de la Rambla, amb concerts de petit format entre les 17 h i les 23 h; l'escenari EUMES, ubicat a la zona de l'Estació Espai Jove del parc Central, dedicat a la música electrònica de les 17 h a les 21.30 h; l'escenari de la plaça del Pallol, amb música de bandes, rumba i swing de les 17 h a les 21.45 h; l'escenari de la plaça dels Jurats, on hi haurà actuacions de pop, rock i derivats de les 17.30 h a les 24 h, i l'escenari del Sunset Jazz Club, on es podrà escoltar jazz de les 18 h a les 23 h.

A banda d'aquests set escenaris, enguany se sumaran a la celebració del Viu21Músidca cinc iniciatives particulars que organitzaran demà actes musicals: l'Ateneu 24 de juny, el Porcus Group, la cafeteria El Cafè, l'entitat Rise Up – Associació Reggae Girona i Music & Energy.

El naixement de la celebració del Dia Internacional de la Música a Girona l'any 2000 va agafar el testimoni d'algunes iniciatives puntuals anteriors amb l'objectiu de promoure des de l'Ajuntament de Girona un model d'activitat que s'ha desenvolupat ininterrompudament fins a data d'avui. Es tractava de fer visibles els valors de la música en una jornada en què els escenaris prenen al centre de la ciutat amb el protagonisme de músics aficionats de qualsevol edat i estil musical. D'aquesta manera, es van posar les bases d'una programació sense cap filtre artístic, simplement amb la voluntat d'oferir un escenari a tothom que hi vulgui participar, prioritzant només l'ordre d'inscripció i la proximitat a l'àrea de Girona.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...