Notícies més llegides





+ Notícies


Girona

Paluzié demana unitat a l'independentisme al Congrés dels Diputats

+ Notícies  -  13/07/2019  -  14:14

L'ANC reuneix el Secretariat Nacional a Girona per fixar les posicions de l'entitat


Glòria Sánchez / GN

Glòria Sánchez / GN



La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha fet una crida aquest matí a la unitat dels partits independentistes a Madrid. Durant la trobada del Secretariat Nacional de l'ANC que se celebra a Girona, la representant de l'entitat ha demanat a Junts per Catalunya i Esquerra que facin front comú al Congrés dels Diputats i no siguin la "comparsa" de Podem en el debat d'investidura del socialista Pedro Sánchez.

En aquest sentit, Paluzié els ha reclamat que votin contra Sánchez o s'abstinguin, però només si es comença a abordar el respecte a Catalunya "com a subjecte polític", és a dir, el dret a l'autodeterminació i com revertir la repressió a l'independentisme.

Aquestes declaracions arriben després d'una setmana molt convulsa pel pacte a la Diputació de Barcelona entre JxCat i el PSC, que ha suposat un distanciament entre els dos principals partits del sobiranisme.

Els 77 membres del Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'han reunit aquest dissabte a Girona en la seva trobada mensual amb l'objectiu de fixar el rumb de l'entitat, especialment de cara a la diada de l'Onze de Setembre, per ser exigents amb els partits i mantenir la mobilització social.

Reunions com la que té lloc des de primera hora del matí al Centre Cultural la Mercè de Girona s'organitzen cada mes en un punt diferent de Catalunya. Ha comptat entre d'altres amb la presència de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie; el vicepresident, Pep Cruanyes; el Tresorer Quim Arnau o la coordinadora de mobilitzacions, la bisbalenca Elisenda Romeu.

Defensa del directori d'empreses

Paluzié ha respost el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, que va rebutjar les crides a aturar el país per la sentència del judici de l'1 d'octubre i va criticar el directori d'empreses compromeses amb l'autodeterminació.

La presidenta de l'ANC ha assegurat que els seus afiliats li exigiran no quedar-se impassibles en cas de condemna i ha defensat que el directori apodera el consumidor, promovent una economia diferent.


Autor: Redacció


#girona #anc


#girona #anc






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...