Notícies més llegides




La Selva


Sant Hilari Sacalm

Sant Hilari Sacalm rebutja la violència i els comportaments sexistes

La Selva  -  23/07/2019  -  13:28

L'acte ha estat impulsat per Associació de dones "la violeta" i Gossos K9, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Hilari




Les Regidories de polítiques d'igualtat i de Joventut treballen amb els protocols de seguretat i la creació del punt lila per la Feta Major que es celebra a mitjans d'agost.

Organitzat per l'Associació de dones "La violeta", l'Associació Gossos k9 i l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, dilluns 22 de juliol de 2019, s'ha celebrat al municipi un acte de suport a les persones que han patit violència sexual o han estat víctimes d'un comportament sexista.

El centenar d'hilarienques i hilariencs que han participat en aquest acte, s'hi ha col·locat un guant de color lila i amb la mà alçada han cridat prou d'aquesta xacra social. Seguidament Sílvia Mas, membre de GossosK9, ha llegit el Manifest en suport a les víctimes de les violacions grupals de Manresa. Posteriorment, Jordi Moragas, Regidor de Ciutadania, Solidaritat i Polítiques d'Igualtat, ha explicat que s'està treballant juntament amb la Regidoria de Joventut per l'adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci que ha presentat recentment el departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, i estan definint la creació del Punt Lila per a les festes que celebra el municipi, durant les properes setmanes. Aquest Punt Lila serà referència a nivell divulgatiu i de sensibilització de les relacions no abusives, un espai d'escolta i de visibilització de les violències sexuals, i un espai d'atenció i d'activació immediata, si s'escau.

Jordi Moragas va animar als assistents a formar part d'aquest Punt Lila i va anunciar que es farà una crida al voluntariat perquè ha de ser la societat, amb el suport de l'administració, la protagonista del compromís per assolir un Sant Hilari lliure de sexismes.

Finalment, des de la Regidoria de Joventut es va explicar el compromís de treballar amb els joves del municipi per la conscienciació, visibilització i rebuig cap als comportaments sexistes amb la voluntat de poder gaudir d'unes festes lliures d'agressions sexuals.


Autor: Redacció


#santhilari


#santhilari





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...