Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Un Punt Lila d'informació i atenció a agressions sexistes, sexuals i lgtbifòbiques a les Festes del Tura

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  25/07/2019  -  14:02

Aquest any, per primer cop, les Festes del Tura d'Olot comptaran amb un Punt Lila d'informació i atenció a agressions sexistes, sexuals i lgtbifòbiques




El Punt Lila té una doble finalitat, d'una banda informar, sensibilitzar i generar reflexió per prevenir les violències masclistes i la LGTBIfòbia i alhora poder apropar recursos disponibles a la zona en relació a les violències; i per altra banda, intervenir en casos d'agressió a través de l'atenció i acompanyament psicològic i educatiu.

S'instal·larà una carpa, degudament identificada, davant del local de les entitats Blay, 6 i també es disposarà d'aquest local en cas d'atenció que requereixi un espai més tranquil i reservat. L'horari del Punt Lila serà de les 12 de la nit fins les 6 de la matinada durant les quatre nits de Festes, del 6 al 9 de setembre i serà gestionat per l'entitat empordanesa Medusa, Transformació Social amb perspectiva de gènere que té experiència amb aquest tipus d'actuacions. També es disposarà de marxandatge i material informatiu d'entitats implicades en l'atenció i eradicació de violències que pateixen dones i persones dels col·lectius LGTBI.

Els contexts de festes són un lloc on es poden produir un determinat tipus d'agressions sexistes, sexuals i LGTBIfòbiques que cal detectar per aturar-les. Però també és un lloc que ha de permetre una presa de consciència individual i comunitària contra aquestes situacions que tenen lloc a molts altres àmbits de la vida, no només a l'espai d'oci nocturn.

És per això que el dia 2 de setembre a les 19h a la Sala en Torín, hi haurà una formació –xerrada on s'explicarà de què estem parlant quan parlem d'agressions sexistes, sexuals i LGTBIfòbiques i quin és el circuït d'actuació en cas d'agressió. Aquesta formació va adreçada a professionals que intervenen en casos d'agressió, a les entitats que gestionen barraques i a totes aquelles persones que hi estiguin interessades.

Aquesta acció ha estat iniciativa de la Comissió de Festes, persones de col·lectius i entitats de dones i feministes i LGBT d'Olot i tècniques comunitàries del CASG, amb el suport de la Regidora d'Igualtat de l'Ajuntament d'Olot. En finalitzar les festes es farà un recompte de totes les actuacions i atencions del Punt Lila per tal de poder fer un balanç de la situació.

Col·laborar a les Festes
Per quart any consecutiu, les Festes del Tura ofereixen a la ciutadania l'oportunitat de col·laborar en els actes que s'organitzen. L'objectiu és que més persones ajudin a fer possibles les Festes i les puguin viure des d'un altre punt de vista. Per fer-ho, cal tenir més de 18 anys i omplir el formulari de la pàgina web de Festes del Tura festesdeltura.olot.cat, a les xarxes socials (Facebook i Twitter) i al web de les entitats de la garrotxa www.entitatsgarrotxa.cat. A més de donar les dades de contacte, s'ha d'escollir l'activitat de les Festes a la que volen col·laborar. També es pot telefonar a l'Àrea de Festes al 972 27 27 77. Hi ha temps per apuntar-se fins al 16 d'agost. A principis de setembre es convocarà a totes les persones col·laboradores a una reunió per concretar les tasques assignades a cadascuna de les activitats. Es pot participar del ball de gegants del migdia i el d'espelmes del vespre, l'espectacle del correfoc a plaça braus i les brigades mòbils que hi haurà del punt lila. Una dotzena de persones de mitjana s'han convertit en col·laboradores de Festes del Tura els últims anys.

La nova imatge dels productes de Festes del Tura
L'any passat les Festes del Tura van estrenar logotip. Des de l'Àrea de Festes es va crear una imatge per identificar els productes de la Festa Major d'Olot: samarretes, mocadors i bosses amb referències a la faràndula local, que van tenir molt bona acollida. A diferència de l'any passat en què es va incloure la figura del gegant, la gegantessa, el cabeçut o el cavallet menter que en aquesta edició els protagonistes són dobles: d'una banda, els balcons de la plaça Major per Festes i la il·lustració d'un dels cartells finalistes del concurs de Festes (és obra de Ferran Coves). Tots els productes es poden trobar a l'Oficina de Turisme, a Can Trincheria, Adròmines, el Drac, Can Baldiret i al bar l'Aigat.

Una altra de les iniciatives que per segon any tornarà a donar visibilitat a les Festes de Tura és resultat de l'acord de col·laboració entre l'Ajuntament d'Olot i l'empresa Sant Aniol. Aquest estiu, més de 100.000 ampolles d'aigua Sant Aniol es dedicaran a la Festa Major d'Olot. L'etiqueta dels envasos de 0'33, 0'50 i 1'50 litres reproduirà una fotografia de la faràndula. Anirà acompanyada del text "Festes del Tura. Olot 6-10 de setembre. Bona Festa Major!" amb un dibuix dels gegants, nans i cavallets.

Qui reuneixi les 11 variacions de les etiquetes que es podran trobar als diferents envasos d'Aigua Sant Aniol podrà participar d'un concurs que s'anunciarà aquestes pròximes setmanes a través de xarxes socials. Per tant, caldrà estar atent a l'actualitat de les Festes per conèixer les promocions que permetran guanyar un kit complet amb tots els productes oficials de les Festes del Tura.


Autor: Redacció


#olot #festesdeltura #puntlila


#olot #festesdeltura #puntlila





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...