Notícies més llegides




Alt Empordà


Roses

Els paisatges i records empordanesos de Josep Ministral, a Ca l'Anita de Roses

Alt Empordà  -  07/08/2019  -  15:58

La col·lecció de pintures que en Josep Ministral exposa a Ca l'Anita, ens parla d'aquesta relació entre la natura i els nostres records


Ministral

Ministral



El proper dissabte, 10 d'agost (20 h), s'inaugura a Ca l'Anita de Roses l'exposició de l'artista Josep Ministral, que porta per títol 'Fragments de la Memòria'. Una mostra que esdevé una reivindicació del paisatge, de les arrels i de la terra, però també de la pròpia pintura com a materialitat i recerca dels colors i de les formes de la infantesa que ens acompanyen al llarg de la vida.

Mirar la natura és per a Josep Ministral un exercici constant i necessari. També ho és la memòria. Allò viscut, allò perdut en el passat però present en la mà que pinta, en l'ull que mira. La seva obra recorda aquells colors i formes. La seva pintura és sempre a primer cop d'ull dolça, acollidora, lluminosa, canviant, musical,... però, també, com la nostra terra tramuntanada, profunda, misteriosa, màgica.

La col·lecció de pintures que en Josep Ministral exposa a Ca l'Anita, ens parla d'aquesta relació entre la natura i els nostres records. De la memòria que resta incrustada en el paisatge. Per això cal prendre's el temps necessari per mirar atentament i deixar que els records construeixin les imatges. A poc a poc, les formes, els colors, que en un primer moment dominaven tota la composició aniran deixant pas al dibuix, i s'obrirà davant l'espectador un món reconeixible: l'Empordà.

La mostra es pot visitar fins al 22 de setembre a la sala d'exposicions de Ca l'Anita. Els horaris d'obertura de la sala durant el mes d'agost són de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 18 a 21 h, i dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 h i de 18 a 21 h. El mes de setembre l'exposició estarà oberta de 10 a 13.30 h de dilluns a divendres, mentre que els caps de setmana i festius l'horari serà de 12 a 14 i de 17 a 20 h.


Autor: Redacció


#roses


#roses





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...