Notícies més llegides




La Selva


Sant Hilari Sacalm

Torna el 'Tast d'Aigües' a Can Rovira de Sant Hilari els diumenges d'agost

La Selva  -  13/08/2019  -  15:24

La representació i el tast tenen una durada aproximada d'una hora i mitja




El que es podria qualificar de l'època daurada de les aigües picants de Sant Hilari Sacalm data del 1879, quan tres de les seves fonts van ser declarades d'utilitat pública. A més, l'edifici que avui es coneix com a Balneari de la Font Picant es va remodelar totalment l'any 1885, esdevenint un hotel de categoria orientat a la burgesia catalana. A principis del segle XX, l'aigua de la font picant s'envasava i exportava fora del municipi. A més, els seus propietaris, que en aquella època ja eren la família Ribot, van obrir el 'Despatx de l'Aigua' perquè els estiuejants que anaven al poble no s'haguessin de desplaçar fins al balneari per prendre l'aigua.
Per altra banda, per aquella època hi havia un personatge a la vila que va agafar fama oferint l'aigua als de les fonts del Pic i Font Vella als vilatans i estiuejants que li donaven propines, en Jaumet. Al principi la portava amb càntirs a mà i, més tard, els estiuejants van fer una col·lecta per comprar-li un carro. Quan en Jaumet tenia 40 anys, va començar a ser conegut com en "Jaumet del flabiol". De tot això parla la teatralització a càrrec d'en Jaume Fàbregas i Carme Martorell, anomenada "Tast d'Aigües". Aquesta obra ofereix als assistents la possibilitat de convertir-se per una estona en aquells estiuejants del segle passat que omplien "el Despatx de l'Aigua" per prendre les aigües medicinals del municipi. El "Tast d'Aigües" permet tastar i conèixer les propietats de les aigües, les curiositats i els personatges més emblemàtics d'aquella època.

La representació i el tast tenen una durada aproximada d'una hora i mitja. La pròxima serà diumenge 18 d'agost a les 11.00 h al vestíbul del primer pis de l'Oficina de Turisme.

És una activitat gratuïta. Important, cal inscripció prèvia!


Autor: Redacció


#santhilari


#santhilari





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...