Notícies més llegides



+ Notícies


Salt

Salt endurirà la lluita contra l'incivisme amb més controls i estudia el sistema de sancions que cal aplicar

+ Notícies  -  20/08/2019  -  14:21

Durant els darrers mesos l'equip d'agents cívics s'ha centrat a informar sobre el funcionament del nou sistema de residus del municipi


Agents cívics informant sobre el servei de recollida de residus

Agents cívics informant sobre el servei de recollida de residus



L'Ajuntament de Salt endurirà aquesta tardor la lluita contra l'incivisme i el mal ús dels contenidors i de la recollida selectiva que es va posar en marxa ara fa un any. Després de quatre mesos on l'equip d'agents cívics del municipi s'han centrat a informar a particulars i comerços sobre el nou sistema de residus, ara s'està estudiant quin sistema de sancions es pot aplicar, amb multes que van dels 750 als 3.000 euros. També es preveu un major control i, entre altres mesures, també es treballa en la instal·lació de diverses càmeres de videovigilància al voltant dels grups de contenidors més conflictius.

El regidor de Serveis Urbans, Josep Valentí, explica que "no és un problema dels contenidors perquè, sovint, ens trobem amb bosses fora del dipòsit quan està gairebé buit. No podem admetre aquesta situació per insalubritat i per qualitat paisatgística i treballem per aplicar una tolerància zero davant l'incivisme".

Una de les mesures que ja s'ha posat en marxa des de fa alguns mesos és la detecció de les persones que no han fet un bon ús del servei i han deixat les bosses fora dels contenidors sense que aquests estiguessin plens. En aquest sentit, s'han obert fins a 400 bosses i s'han localitzat fins a 154 persones que no es comportaven correctament.

El nou servei de neteja viària i gestió de residus es va començar a desplegar a Salt el mes de novembre del 2018 i, des d'aleshores, s'han anat implementant les millores que s'han anat considerant necessàries per a adaptar-se a les necessitats de la vila.

A aquestes contínues adaptacions s'hi ha d'afegir una campanya informativa dels agents cívics que, adreçada a comerços i particulars, s'ha centrat a explicar els detalls dels nous contenidors, els horaris de recollida dels voluminosos i els passos a fer per demanar que els operaris hi passin o, per exemple, com els comerços han de realitzar la recollida de vidre i cartró.

Recollida selectiva
Pel que fa a la recollida de vidre i cartró porta a porta als comerços del municipi s'ha d'esmentar que ja hi ha, a hores d'ara, fins a 201 establiments que en fan un bon ús. "Donem tota mena de facilitats a l'hora de fer aquest tipus de recollida però encara hi ha comerços que no s'hi han adherit, que deixen aquests residus als contenidors convencionals i provoquen que es col·lapsin. A partir d'ara, després de mesos d'informar del servei, ara també obrirem expedients sancionadors a qui no compleixi amb la normativa", explica el regidor de Serveis Urbans.
La recollida de cartró a comerços es fa de dilluns a dissabte a partir de les 20.00 hores mentre que la de vidre es duu a terme els dijous a partir de les 15.00 hores. La recollida dels voluminosos, es realitza durant set dies a la setmana, de sis del matí a dotze del migdia.


Autor: Redacció


#salt


#salt





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...