Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

A partir del mes de gener, el mercat d'Olot deixarà de dispensar bosses de plàstic

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  22/08/2019  -  13:00

Donat el bon resultat de l’experiència, l’Ajuntament d’Olot i els marxants han acordat avançar a 1 de gener de 2020 la prohibició d’utilitzar bosses de plàstic al mercat setmanal d’Olot




Després dels bons resultats obtinguts a la prova pilot per eliminar les bosses de plàstic de parades d'alimentació i planter, amb l'entrada l'any 2020 s'amplia a totes les parades del mercat setmanal. L'Ajuntament d'Olot portarà a aprovació la mesura al ple de la setmana que ve.

El Reial decret 293/2018, de 18 de maig de 2018, preveu diverses mesures per reduir el consum de bosses de plàstic. Des de l'1 de juliol de 2018, s'ha prohibit el seu lliurament de forma gratuïta en els punts de venda de béns o productes, tot i que introdueix alguna excepció. A partir de l'1 de gener de 2021, no es permet el lliurament de bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres al consumidor en els punts de venda de béns o productes, excepte si són de plàstic compostable.

Avançant-se a aquesta normativa i amb l'objectiu que el mercat setmanal esdevingui lliure de bosses de plàstic, l'Ajuntament d'Olot conjuntament amb un grup de 14 marxants del sector alimentari i de planter van posar en marxa un pla pilot per reduir el consum de bosses de plàstics, mitjançant la utilització de bosses compostables. Va ser el passat mes de maig, quan 10 parades de fruita i verdura, 2 parada de fruits secs i 2 de planter van oferint als seus clients bosses compostables amb l'eslògan "A Olot, botigues a prop" amb l'objectiu de fomentar la compra de proximitat. Les 14 parades van distribuir un total de 12.000 bosses de 30x42 cm, 9.000 bosses de 35x47 cm i 15.000 bosses de nanses.

Donat els bons resultats de l'experiència, l'Ajuntament d'Olot i els marxants han acordat avançar a 1 de gener de 2020 la prohibició d'utilitzar bosses de plàstic al mercat setmanal d'Olot. Aquest mes de juliol, la comissió del mercat setmanal ha informat favorablement aquestes modificacions del Reglament del mercat municipal d'Olot de venda no sedentària. Amb aquesta mesura, que es portarà a aprovació al ple de dijous de la setmana que ve, es calcula que al mercat setmanal d'Olot es deixaran de dispensar un mínim de 400.000 bosses de plàstic l'any. L'Ajuntament d'Olot treballa també per implantar aquesta mesura al Mercat d'Olot, d'acord amb l'Associació de Placers.

Aquesta acció forma part del pla de millora del mercat d'Olot acordades des de l'Ajuntament amb els marxants. S'afegeix a les iniciades l'any passat coincidint amb el retorn de les parades al Firal en relació a la neteja i selecció de residus, amb la nova imatge dels punts de venda aprofitant la tornada de les 48 parades d'alimentació i planter al Passeig d'en Blay, després de les obres de remodelació. Amb la millora de l'espai físic urbà destinat al mercat es van agrupar les parades per producte de venda, es va eliminar la presència de vehicles estacionats al passeig (facilitant-ne l'aparcament en zones properes) i es van deixar zones de pas entre línies de parades per facilitar la circulació dels compradors per tot el mercat.

El mercat canvia de lloc per Festes
De forma extraordinària, el mercat d'Olot tindrà nova ubicació per Festes del Tura. El dilluns 9 de setembre, les parades de fruita i verdura s'instal·laran a la plaça Balmes i els carrers del voltant, ja que el Firal estarà ocupat per les barraques.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...