Notícies més llegides




La Selva


Arbúcies

Guardonen l'Ajuntament d'Arbúcies per la seva tasca en energies renovables

La Selva  -  27/11/2016  -  22:33

L'alcalde, Pere Garriga, va recollir el premi Solar 2016


Aj.Arbúcies

Aj.Arbúcies




L'Ajuntament d'Arbúcies ha rebut el premi Solar 2016 de la mà de l'associació Eurosolar, que atorga a ciutats, municipis o serveis municipals que han realitzat projectes emblemàtics d'energies renovables.

A l'acte, que va tenir lloc a l'edifici modernista de l'Hospital de Sant Pau, hi van assistir l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, el regidor d'Obres, Àngel Cabrero i el delegat d'alcaldia d'Entorn i Pagesia, David Merino. Després d'haver rebut el premi, Garriga i Merino van poder explicar alguns dels detalls del projecte arbucienc, que ha estat guardonat pel projecte d'autogeneració de calor mitjançant una caldera de biomassa de 500 kW, que proporciona 575.000 kWht, i distribució de calor a través d'una xarxa que dóna servei a l'Ajuntament, el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, la Biblioteca, la piscina, l'Escola de Música i l'Escola d'Adults. Un exemple d'aprofitament d'una riquesa local (el bosc) per a l'abastiment d'un servei de calefacció i aigua calenta en edificis públics del municipi i que ha fet possible l'empresa Instal Sud, encarregada de la gestió del projecte.

L'acte d'entrega del guardó va tenir durant una jornada en què es va celebrar el Simposi i Acte de lliurament del Premi Solar Europeu 2016, un guardó que premia aquelles ciutats, governs locals, empreses, associacions, organitzacions, iniciatives i persones individuals que han destacat per la seva promoció de les energies renovables i els seus esforços vers la transició energètica. Es tracta d'un guardó de gran prestigi i en la secció espanyola és on l'Ajuntament arbucienc ha competit amb molts altres projectes de tot l'estat espanyol, però que es va acabar imposant per referent i modèlic en la implantació de biomassa com energia de proximitat i sostenible.

Aquesta és la 16a edició de la gala que organitza Eurosolar, l'Associació Europea per les energies renovables. Una entitat sense ànim de lucre, fundada el 1988 per Hermann Scheer, que porta a terme el seu treball independent dels partits polítics, institucions, empreses i grups d'interès específics. La secció espanyola d'Eurosolar va néixer el 1999 a Barcelona i el seu propòsit és el de substituir totalment els combustibles fòssils i nuclears per energies renovables.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...