Suscribirse
cerrar

Barcelona
Disminuir text
Augmentar text
Barcelona

L’alcalde de Barcelona ha inaugurat el seminari ‘Tercer sector i desenvolupament econòmic i social’.

Barcelona - 16/09/2013 - 12:48 | Xavier Trias destaca la gran tasca que desenvolupa el Tercer Sector i el seu important paper en el desenvolupament econòmic i social del país.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha estat l’encarregat d’inaugurar el seminari ‘Tercer sector i desenvolupament econòmic i social’. El curs és impartit per la UIMP Barcelona – Centre Ernest Lluch i dirigit per Àngels Guiteras, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social.

L’alcalde ha explicat que la prioritat del govern municipal és l’atenció a les persones que estan patint situacions límit i per això l’Ajuntament ha incrementat els seus pressupostos i prioritza inversions en aquesta línia. Trias ha qualificat d’encertat i oportú el seminari, que porta per títol ‘Tercer sector i desenvolupament econòmic i social’, “perquè sense desenvolupament econòmic no n’hi haurà de social”.

L’alcalde ha explicat que Barcelona vol ser una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i també de benestar social, i que la millor defensa que es pot fer de les polítiques socials és no gastar més del que cal, no fer dèficit.

Xavier Trias ha destacat la tasca que desenvolupa el Tercer Sector com element de desenvolupament econòmic i social, “el Tercer Sector és molt important a casa nostra, és un element creador de llocs de treball i de riquesa i mereix la nostra atenció”. L’alcalde ha afirmat que gràcies al Tercer Sector es pot donar millor resposta social a les necessitats de la gent i ha destacat aquest sector, que s’està modernitzant i professionalitzant, ajuda a mitigar una part dels problemes derivats de la crisi.

A parer de l’alcalde, per tal d’implicar més la societat en aquest sector, cal que el govern central impulsi una llei de mecenatge. “Les administracions tenen una situació molt difícil i per això cal una llei de mecenatge, ben feta i orientada a l’atenció social, per impulsar i enfortir el Tercer Sector, que genera de riquesa, cohesió social i llocs de treball, i evitar que quedi en voluntarisme i la caritat. No em canso de reclamar-la”. “El moment és complicat però el Tercer Sector serà clau per sortir de la crisi”, ha conclòs.
Comentaris (0)
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)
Comentari (màxim 246 caràcters)

Comentaris a Facebook