Notícies més llegides




Salut


Olot

Estudiants de medicina comencen les pràctiques a l'Hospital d'Olot

Salut  -  15/10/2019  -  15:22

L'Hospital d'Olot inicia el primer curs com a centre de formació d'estudiants de medicina


Estudiants de medicina

Estudiants de medicina



Dos alumnes de tercer del Grau en Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) han iniciat aquest dimarts les pràctiques curriculars a l'Hospital d'Olot. Durant sis setmanes –del 15 d'octubre al 27 de novembre- faran pràctiques intensives al Servei de Medicina Interna del centre. Durant la seva estada els estudiants formaran part d'un projecte docent propi de la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa que vincula el treball interdisciplinari entre tots els estudiants en pràctiques de la Fundació i la introducció de les humanitats en ciències de la salut com a eina d'aprenentatge.

La formació d'aquests estudiants està vinculada directament amb la Unitat Docent de Medicina de Vic, que segueixen els seus estudis a les instal·lacions de Can Baumann (equipament universitari a Vic).

L'Hospital d'Olot compta amb un coordinador docent membre de la Comissió de la Unitat Docent Vic de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, responsable de coordinar les pràctiques, i dos col·laboradors docents que guien l'estada dels alumnes, en aquest cas professionals mèdics de l'especialitat de medicina interna.

En quatre anys el centre preveu acollir fins a 16 estudiants, entre tercer i sisè del Grau en Medicina de la UVic-UCC. A més, a aquests estudiants se'ls ofereix la possibilitat d'allotjar-se al mateix Hospital. Durant les sis setmanes que durin les pràctiques els alumnes tindran a la seva disposició una habitació individual al centre.

La formació acadèmica
Durant el curs 2019/2020 la Fundació pot acollir fins a 193 estudiants -97 universitaris i 96 de cicles formatius-. Els graus en infermeria i fisioteràpia cobreixen la majoria d'aquestes places universitàries, amb 77; les altres 19 són ocupades per estudiants de treball social, psicologia o medicina.

Pel que fa als cicles formatius, la majoria de places les ocupen estudiants del cicle formatiu de grau mitjà de tècnic auxiliar d'infermeria. També se n'ofereix alguna d'administració sanitària.

Acollir estudiants durant el seu procés de formació suposa per a la Fundació col·laborar durant aquest aprenentatge, millorar el procés de detecció de talent i de selecció de personal qualificat, i alhora relacionar-se amb els centres de formació professional i universitaris.

 



#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...