Notícies més llegides



Gastronomia


Barcelona

Cuinats Jotri presenta els nous plats de cuina tradicional catalana al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

Gastronomia  -  11/11/2019  -  14:58

El projecte compta amb Salvador Garcia-Arbós, periodista i gastrònom


Cuinats Jotri

Cuinats Jotri



Cuinats Jotri presenta els nous plats del projecte de recuperació i actualització de les receptes de la cuina tradicional catalana. El dilluns 18 de novembre, Francesc Baltrons, responsable d'R+D de Cuinats Jotri, i Salvador Garcia-Arbós, periodista, gastrònom i col·laborador del projecte, presentaran, dins del marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, la Botifarra de perol amb fesols de Santa Pau, el Cim i Tomba fet a partir d'ingredients de proximitat, la Poma de «relleno» i la Porrada, dues relíquies d'una cuina medieval molt avançada.

La Botifarra de perol amb fesols de Santa Pau està feta a partir d'ingredients de Denominació d'Origen de Proximitat com els fesols representatius de la zona de la Garrotxa. I, per la seva banda, la Porrada, que està cuinada a partir d'un brou vegetal d'aigua i porro, ametlla i ceba, que et retorna a l'època medieval. Els nostres ancestres ja la gaudien molt abans que la crema de porros fos feta amb làctics. El Cim i tomba està fet a partir d'ingredients de proximitat com són la rajada, les patates, l'all i les ametlles que converteixen la recepta en un dels platillos més representatius de la cuina marinera de Tossa de Mar. Finalment, la Poma de «relleno» està elaborada a partir de la poma, carn, melindros i torró que s'integren per recuperar aquesta relíquia de la cuina medieval més empordanesa.

Salvador Garcia-Arbós
Salvador Garcia-Arbós, nascut el 27 de febrer del 1962, és escriptor i periodista. Col·labora mensualment a la revista Cuina i al programa de Catalunya Ràdio "Un Restaurant Caníbal a Berlín". També amb Paula Molés presenta setmanalment el microespai Tips, de Catalunya Informació. És un dels fundadors de @7caníbales, un dels mitjans digitals gastronòmics més prestigiosos i influents en espanyol a tot el món, Premio Nacional de Gastronomía a la millor Publicació Periòdica Digital 2018.

Cuinats Jotri
És una empresa familiar fundada l'any 1982. Van començar com a carnissers al Mercat del Salt i fruit de la demanda dels clients, un Nadal van començar a cuinar canelons. L'èxit d'aquella recepte va fer que es convertís en producte habitual a la seva botiga i a les carnisseries d'altres companys. De mica en mica van anar introduint nous plats. Així doncs, el 2001 van passar a constituir-se com a societat de plats preparats. Actualment Jotri està present a Girona, Barcelona i Tarragona.


Autor: Redacció


#forumgastronomic #barcelona


#forumgastronomic #barcelona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...