GIRONANOTICIES.COM - Logo

El mitjà valent! Apostem per la llibertat d'expressió


28/09/2023


::Notícies més llegides+ Notícies


Salt

L'Ajuntament de Salt signa la compra dels primers 33 pisos del lot de 83 que va adquirir el darrer trimestre de l'any 2019

+ Notícies  -  20/01/2020  -  15:25

Tècnics municipals han iniciat la catalogació dels habitatges al mateix temps que s'estan elaborant els criteris d'adjudicació


Signatura notarial de l'alcalde Viñas

Signatura notarial de l'alcalde ViñasL'alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha signat la compra dels primers 33 pisos del lot de 83 que l'Ajuntament va adquirir per tanteig i retracte durant el darrer estiu i pel qual el mes d'octubre del 2019 es va aprovar un crèdit de 3,3 milions d'euros. Tècnics municipals en coordinació amb la Gestora Urbanística Nou Salt SL ja han iniciat la catalogació de tots els habitatges que estan situats a diversos punts la vila, al mateix temps que s'estan acabant d'acordar els criteris d'adjudicació que s'utilitzaran a l'hora d'obrir el procés per accedir a la borsa de pisos i, posteriorment, optar a l'assignació dels pisos.

Pel que fa a la resta dels 50 pisos del lot de 83 que el consistori ha adquirit, la seva compra s'anirà executant durant els primers mesos d'aquest any 2020 i el termini per sol·licitar l'accés a la borsa i poder accedir als habitatges s'obrirà aquest primer semestre.

Un cop es posi en marxa la borsa i es disposi de la demanda real de cada col·lectiu, l'especificitat i el percentatge de cada lot s'adaptarà a les necessitats que es derivin de les xifres de sol·licitants amb les quals es compti.

A l'hora d'establir els criteris d'adjudicació sobre els que s'està acabant de treballar, ja hi ha tota una sèrie de col·lectius que han estat inclosos com, per exemple: estudiants universitaris, joves que accedeixin al seu primer habitatge, parelles joves amb criatures escolaritzades a Salt, gent gran, emergència social i masoveria urbana.

Viñas explica que "la signatura de la compra d'aquests primers 33 pisos és la primera concreció de la línia de treball sobre la qual fa molt de temps que estem treballant i que ara comença a donar els seus primers fruits. L'habitatge és una prioritat absoluta d'aquest equip de govern".

L'alcalde saltenc afegeix que "és un primer pas dels molts que arribaran durant els propers mesos i anys per tal de disposar un parc d'habitatges propi al final del mandat, tal com hem explicat aquesta darrera setmana durant la presentació del Pla d'Actuació Municipal (PAM), al voltant dels 300 pisos".

"Comptar amb aquesta important borsa de pisos ens permetrà incidir de forma directe en la qualitat de vida de tot el municipi i, especialment, en col·lectius com el dels estudiants, joves o gent gran", argumenta Viñas.

Requisits per accedir a la borsa
Pel que fa als requisits per accedir a la borsa i sobre els quals s'està elaborant un exhaustiu document, ja hi ha tota una sèrie de criteris acordats com, per exemple, que caldrà ser major d'edat i tenir la nacionalitat espanyola o ostentar el permís de residència permanent vigent concedit a l'Estat Espanyol; que cap persona de les que consten a la sol·licitud sigui propietària de cap habitatge; estar al corrent de pagament de tributs municipals o no haver estat sotmès a procediments sancionadors, de resolució, reclamació de quantitats, alteració de la convivència veïnal o similars, o altres faltes o delictes relacionats amb l'ús d'un habitatge.

Per la seva banda, el regidor d'Entorn Urbà, Àlex Barceló, insisteix que "podrem incidir directament en el mercat immobiliari del municipi i això suposarà una millora del benestar de tots els saltencs i saltenques. Amb la borsa de pisos de propietat municipal atendrem molt millor les necessitats dels nostres veïns i veïnes, disposarem de més eines per lluitar contra les ocupacions i aportar mesures per reequilibrar la població de la vila".


Autor: Redacció


#salt


#salt

Comentaris (1)

Said 2022-03-25 13:04:02

Bones necesito un piso per lluguer m'ha podeu ajudar tinc 2 fills GràciasLa finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del diaEnlaces de interes

Opinió


alt - comprensió lectora

Jesús Domingo Martínez

Desigualtat i comprensió lectora

Les desigualtats d'origen es comencen a manifestar escolarment amb contundència als 9-10 anys...


alt - Robert Fàbregas i Ripoll

Robert Fàbregas i Ripoll

SALT: UN REPTE. LA UNITAT: UNA ESPERANÇA

És hora que l'alcalde Viñas encapçali personalment les negociacions amb la mateixa generositat i ...


Agenda