Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

El PSC de Girona, Salt i Sarrià acorden demanar un nou Trueta

Actualitat Girona  -  22/02/2020  -  17:10

Sílvia Paneque, Joan Martín i Quim Rodríguez han reivindicat que la ubicació del nou Trueta l'ha de definir els criteris de l'àmbit de la salut que assegurin tenir el millor hospital per al territori al més aviat possible




El PSC de les Comarques gironines ha reclamat la concreció d'un calendari a curt termini pel projecte del nou hospital Josep Trueta perquè aquest centre hospitalari és una necessitat urgent del territori. El PSC recorda que cal voluntat política per avançar sense més endarreriments i també que per prendre la decisió de la nova ubicació s'hauria de comptar amb les opinions dels tècnics de l'àmbit de la salut.

El PSC considera que el projecte del nou Trueta ha de centrar-se en els criteris tècnics apropiats, tant per la labor que s'hi desenvolupa, com per les facilitats i inconvenients que ofereixen les diferents ubicacions que s'han presentat fins a data d'avui. El PSC apunta que cal un exercici de responsabilitat per fugir de debats territorials i de qualsevol confrontació "absurda" entre Girona i Salt. Per a la primera secretària del PSC de Girona, Sílvia Paneque, "el debat territorial, en tot cas, només tindria sentit una vegada el projecte i les seves necessitats estiguin ben definides". Els socialistes consideren que, un cop escollida la millor ubicació del Nou Trueta, hi ha d'haver un plantejament seriós, tant del Trueta actual com dels terrenys no escollits, per tenir-hi projectes de desenvolupament econòmic.

Paneque, d'altra banda, també ha explicat que el model de salut a Catalunya està exhaurit i el nou Trueta ha de ser una peça clau del nou model pel territori. "El debat del nou Trueta s'ha d'obrir amb una àmplia mirada d'àrea urbana i saber-lo encarar des de la raó, per tal de plantejar un hospital de primera qualitat amb visió de futur", ha afegit. "És especialment greu que en els pressupostos d'enguany de la Generalitat no s'hi hagi dedicat ni un euro" ha afegit.

El portaveu dels grups del PSC-CP a l'Ajuntament de Salt, Joan Martín, ha assenyalat que "la ubicació del nou Trueta ha de garantir també un creixement que permeti que el nou centre pugui adaptar-se als canvis i especialitzacions de la medicina del futur, a nous estudis i a encabir centres d'investigació que converteixin l'àrea de Girona en un referent de la Salut, col·laborant d'aquesta manera a la millora de l'entorn social".

El portaveu socialista de Sarrià de Ter, Quim Rodríguez, ha recordat, a més, que "l'àrea urbana de Girona necessita un nou Trueta i de nous equipaments de salut. Un àmbit que exigeix plantejaments més moderns i efectius és el de la dependència, que té molta gent gran encara no atesa com caldria. No podem oblidar que la ubicació del nou Trueta hauria de permetre un projecte general ambiciós de salut per a Girona i l'àrea urbana".

Pel PSC, doncs, el projecte ha de sòlid en el sentit d'encertar la ubicació més adequada – tenint en compte els criteris tècnics, de mobilitat i d'adequació en el territori - assegurar l'encaix amb la població a qui haurà de donar serveis, assegurar que les condicions laborals del personal actual i que milloren amb un projecte que vol ser ambiciós i garantir que la Salut a Girona amb el nou Trueta compta amb més recursos.

D'altra banda, el nou projecte ha de significar un pas endavant en l'especialització i l'ordenació dels serveis que ofereixen els hospitals Trueta i Santa Caterina. Un cop definit el lloc, hi ha d'haver un planejament seriós de la mobilitat i de l'accessibilitat per tenir el gran centre hospitalari de la província de Girona, que hauria de tenir associada també la Facultat de la salut de Comarques Gironines. "L'accessibilitat dels terrenys, la definició del model de mobilitat per assegurar un accés ràpid, no duplicar serveis, la proximitat d'altres institucions vinculades al Campus de la Salut i coordinar de manera adequada amb els serveis de residència i atenció en salut a la gent gran són qüestions que s'han de tenir en consideració", han explicat els tres portaveus socialistes.

Des del PSC es planteja que, una vegada s'hagi pres la decisió de la nova ubicació, caldrà abordar un segon debat amb relació a quin ha de ser l'ús de l'edifici actual de l'hospital, un projecte que per als socialistes ha de ser de l'àmbit de la salut, social o assistencial. D'altra banda, el PSC de Comarques gironines destaca que veu al nou Trueta com un projecte important també des del punt de vista del mercat laboral de Girona i el seu entorn. Un gran pol de salut de la magnitud que s'hauria de plantejar, a més a més, significarà també un canvi important en el mercat laboral a Girona i permetrà pal·liar el problema de l'estacionalitat perquè està vinculat sobretot als serveis.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...