Notícies més llegides



Besalú, Vila Comtal


Besalú

Voluntàries de Besalú cusen mascaretes i bates per als comerços i el geriàtric

Besalú, Vila Comtal  -  26/03/2020  -  12:41

Estan a l'espera de rebre material homologat per començar-ne a ferne per als sanitaris


Voluntàries de Besalú cusen mascaretes i bates

Voluntàries de Besalú cusen mascaretes i bates



Un grup de voluntàries de Besalú ha començat a cosir mascaretes i bates per cedir-los a comerços i a la residència geriàtrica Edat 3. Es tracta d'una quinzena de veïnes del poble, moltes de les quals són o havien sigut modistes, que ja han començat a repartir lots de mascaretes de tela entre les botigues que estan obertes i també sis bates fetes amb teixit repel·lent de líquid al geriàtric.

"Des de l'inici del confinament tenien ganes d'ajudar i els hem ajudat a buscar assessorament sobre els patrons i tipus de material adequat", explica la regidora de Besalú Goretti Blanch, que subratlla la col·laboració del col·lectiu Mascaretes Solidàries de Girona. Aviat tindran reforços, a més, perquè el centre de menors no acompanyats de Maià de Montcal, el mas Teixidor, també s'ha ofert a col·laborar-hi, i se'ls facilitaran els patrons i materials per cosir més mascaretes.

"Fins ara han fet mascaretes de roba amb materials cedits per elles mateixes i provinents comerços de roba i teixit, de les que es diuen amateurs, que no protegeix al 100% però que és millor que no dur res. S'ha repartit aquest material a les botigues, que també en poden donar als seus clients, i també s'ha fet pedagogia per explicar com usar-les i rentar-les", detalla.

Ara estan a l'espera de rebre una comanda de material homologat feta per l'ajuntament que els permetrà cosir mascaretes professionals, que seran de gran ajuda per als professionals del CAP del poble i per als del geriàtric Edat 3. "Hem trucat a diferents portes per aconseguir aquest material, també els Consells Locals per la República ens estem ajudant entre nosaltres", diu.

D'altra banda, Besalú també compta amb una trentena de voluntaris disposats a col·laborar amb diverses tasques al municipi. Ja s'han activat els primers, per ajudar el consistori a repartir material de protecció com gel o guants a les botigues que estan obertes, o per anar a comprar medicaments als veïns que no poden sortir de casa. Aviat també se'n posarà en marxa un altre grup, per fer un seguiment telefònic a persones amb diferents necessitats.


Autor: Redacció


#besalu #coronavirus #mascaretes


#besalu #coronavirus #mascaretes





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...