Notícies més llegides




Besalú, Vila Comtal


Besalú

La Setmana dels Dolors de Besalú, ‘espirituvirtual’

Besalú, Vila Comtal  -  29/03/2020  -  20:05

Donat el context de confinament arran del coronavirus Covid-19, la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors retransmetrà les misses per les seves xarxes socials


Dolors de Besalú

Dolors de Besalú



La Setmana Santa d’enguany es vestirà d’excepcionalitat arran de la crisi sanitària del nou coronavirus Covid-19 que sacseja tot el món. La situació de confinament impedirà que els carrers dels municipis s’omplin de fervor amb les processons habituals, i aquest context es farà especialment palpable als indrets on aquests dies la devoció brilla amb llum pròpia, com ara a la vila comtal de Besalú.

Malgrat les circumstàncies, els devots podran seguir la Setmana dels Dolors, que comença demà dilluns dia 30 de març, de manera telemàtica, o com diuen des de la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú, entitat cultural i religiosa sense ànim de lucre organitzadora de la Setmana de la Passió, d’una manera “espirituvirtual”.

En aquest sentit,  i tot i que aquest 2020 no es podrà celebrar el Quinari i els Dolors de manera física, la Congregació besaluenca farà un seguiment en directe cada dia de la missa a través del seu compte de Twitter (@DolorsDeBesalú), tot i que l’entitat també recomana a qui ho desitgi que visiti el seu web (www.dolorsdebesalu.org), es dirigeixi a la secció d’Actualitat i, des d’allà, podrà veure els tuits publicats i, per tant, el seguiment de l’ofici, que es farà cada dia a les 19 h a càrrec de Mossèn Miquel, qui resarà la Corona dels Dolors i oficiarà la Missa de Quinari i Dolors des de la Capella de Lourdes de la Rectoria de Besalú.

El comunicat

La Venerable Congregació va comunicar la decisió de suspendre els actes del Quinari i la Festivitat de la Mare de Déu dels Dolors d’enguany el passat 16 de març a través d’una nota informativa, on destacava que s’havia pres la decisió “a fi i efecte d’evitar la concentració de molta gent que pogués agreujar, més si cal, l’expansió de la pandèmia”. 

Al comunicat, la Junta subratllava, també, que tots els actes previstos per aquest any 2020, entre els quals el programa, les misses, els guardons o el Prior, entre altres, “es traslladaran a la Festa dels Dolors de l’any 2021”. “Aquesta ha estat una decisió dolorosa i que hem assumit amb fermesa, però també amb el sentit de la responsabilitat que cal en moments tan transcendents. Estem en temps de Quaresma, i aquesta quarantena ens posa a prova en el veritable significat d’aquest camí cap a Pasqua. És en aquests moments de reflexió i d’oració personal que hem de confiar, més que mai, en l’escalf de la Verge Dolorosa, així com demanar la seva intercessió per a superar aquests moments de tribulació”, resava el text. Els diferents actes del Quinari, la Festivitat i la Processó dels Dolors d’aquest any s’havien de celebrar a partir de demà i fins al pròxim divendres, 3 d’abril. 


Autor: Redacció


#espirituvirtual #dolorsdebeslu


#espirituvirtual #dolorsdebeslu





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...