Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

L'Ajuntament de Girona millorarà la calçada de setze carrers de la ciutat

Actualitat Girona  -  13/05/2020  -  17:08

Les obres d'asfaltatge començaran aquest mes de maig i tenen un termini previst d'execució de cinc mesos




L'Ajuntament de Girona començarà aquest mes de maig les actuacions per millorar la pavimentació de diversos carrers de la ciutat. En total, es treballarà sobre 16 vies del municipi i el termini d'execució previst de les obres és de cinc mesos. Cal destacar, però, que els treballs estaran subjectes a l'evolució de la situació actual marcada pel COVID-19. Aquesta és una actuació que es porta a terme cada any dins de les inversions per al manteniment i millora de la calçada de la ciutat. Enguany, per raons sanitàries s'ha reduït el termini d'actuació a la via pública.

Les obres consisteixen en el reforç del paviment de diferents carrers de Girona, prèvia demolició del ferm existent, i posterior pintat de les marques viàries. L'objectiu és proporcionar una superfície de trànsit segura i còmoda. "Es tracta d'una actuació preventiva per tal de garantir la seguretat dels conductors centrada en els punts on el ferm presenta més desgast, ja sigui perquè s'ha superat la vida útil del paviment o perquè la intensitat i tipus de trànsit rodat n'han accelerat el deteriorament", ha explicat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

En una primera fase, s'asfaltarà la ronda del Fort Roig (núm. 10 -14), el passeig de la Devesa (34), el tram de la Gran Via de Jaume I que transcorre per davant de la Prefectura Provincial de Trànsit de Girona i de la Xarxa Local de Municipis Gironins (54 - 66), la pujada de la Barrufa (15), el Grup Germans Sàbat (231), la pujada de la Creu de Palau (44 - 48) i el carrer del Riu Güell (214 - 216).

En una segona fase, s'actuarà al passeig de Sant Joan Bosco, des del número 62 fins al seu enllaç amb el carrer del Pont Major, el qual també s'asfaltarà. Dins d'aquest paquet també s'hi inclouran: el carrer de Santa Eugènia (1 -17) i el carrer del Migdia, en el tram que va des del carrer de la Creu fins al carrer d'Emili Grahit, i la parada d'autobús que hi ha una mica més avall (41 - 45). A més, es milloraran els passos de vianants de l'avinguda de Ramon Folch (9 -15) i del carrer del Riu Güell (14).

Per últim, i específicament després de l'estat d'alarma, està previst que es realitzin millores en cinc punts més de la ciutat. Aquests són el carrer d'Antoni Varés i Martinell (37 - 44), el carrer del Ros de Palau, el carrer de Francesc Macià, el carrer de l'Esport (16) i els escocells de la Devesa al Pont de Pedret.

La major part dels treballs tindran lloc durant el cap de setmana o en dies festius per tal de no afectar el trànsit. Les obres s'han adjudicat a l'empresa Agustí y Masoliver S.A. per un import de 463.067 euros (IVA inclòs).


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...