Notícies més llegides




Salut


Girona

Salut a Girona planifica el tancament dels hotels que han donat suport assistencial, al llarg de la setmana que ve

Salut  -  15/05/2020  -  10:31

El passat 8 de maig va tancar l'Hotel Trias de Palamós, avui tancarà l'Oasis Park de Calella de la Costa i la previsió és tancar properament l'hotel Ibis de Girona i la Vostra Llar de Palamós


Hotel Ibis

Hotel Ibis



El CatSalut a Girona ja ha començat a tancar alguns dels hotels que han donat suport assistencial durant la pandèmia de Covid 19, en el marc del projecte Hotels Salut endegat pel Departament de Salut arreu de Catalunya. Així, el dia 8 de maig va tancar l'Hotel Trias de Palamós, avui tancarà l'Hotel Oasis Park de Calella de la Costa i la previsió és tancar al llarg dels propers dies l'Hotel Ibis de Girona i l'Hotel La Vostra Llar de Palamós. En total, aquests hotels hauran acollit més de 200 pacients, que hauran suposat més de 2.800 dies d'estada.

Aquesta iniciativa ha permès alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris. Els hotels Ibis, Oasis Park i Trias han acollit pacients que no podien fer l'aïllament a casa seva per dificultats del seu entorn (ja sigui perquè no tenien un habitatge adequat, per conviure amb persones fràgils a les quals podrien contagiar fàcilment, etcètera), pacients autònoms i pacients amb simptomatologia lleu o asimptomàtics. Per la seva banda, l'hotel La Vostra Llar ha acollit persones amb dependència que residien a centre Palafrugell Gent Gran, amb l'objectiu d'alliberar una planta d'aquest centre per convertir-la en una ampliació de l'Hospital de Palamós. Per tant, aquest establiment no ha acollit pacients amb coronavirus.

Justament La Vostra Llar de Palamós va ser el primet Hotel Salut que es va posar en marxa a la Regió Sanitària Girona, el dia 27 de març, quan va rebre el primer grup de 19 persones. Durant aquests dos mesos i mig l'hotel ha acollit 22 pacients, que han fet més de 550 estades. Aquest té previst tancar les seves portes com a Hotel Salut el proper 22 de maig.

El dia 30 de març es van activar com a Hotels Salut l'Ibis de Girona i el Trias de Palamós. En el cas de l'Ibis, hi han ingressat fins ara 109 pacients que han fet més de 1.300 estades. Si l'evolució de la pandèmia ho permet, l'establiment deixarà d'acollir pacients durant la setmana que ve, malgrat que si fos necessari es podria allargar uns dies més. En aquest centre hi han ingressat pacients derivats de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, de l'Hospital Santa Caterina i dels centres d'atenció primària de la zona, malgrat que també hi han estat alguns professionals que s'han contagiat de la Covid19 i que han volgut aïllar-se de les seves respectives famílies. Durant aquest temps, el seguiment assistencial ha anat a càrrec de professionals de l'Equip d'Atenció Primària de Can Gibert del Pla, d'estudiants d'Infermeria dels últims cursos, vinculats a Mutuam amb el suport de d'una infermera i psicòlegs de Mutuam. El Trueta s'ha fet càrrec de la logística hotelera, com ara la bugaderia, la neteja, la cuina o la seguretat, mentre que l'hotel s'ocupa del manteniment i de la distribució de pacients a les habitacions, sota la supervisió general del CatSalut. També s'ha comptat amb el suport de quatre professionals d'infermeria jubilades, una d'elles, com a coordinadora del centre i les altres tres com a responsables de l'Oficina que ha gestionat la valoració i la derivació de casos als diferents centres que han atès malalts afectats de COVID.

Per la seva banda, l'Hotel Trias va ingressar fins el 8 de maig a 21 pacients que van suposar 243 estades. Aquest establiment es va preparar i adaptar per a poder atendre a els pacients amb l'equipament adequat, professionals i serveis necessaris que inclouen serveis d'alimentació, bugaderia, neteja i gestió de residus que ha estat prestant l'empresa especialitzada del grup SSIBE, Emporhotel. El responsable administratiu del centre s'ha fet càrrec de la coordinació de tots els serveis.

El darrer en obrir les seves portes per a fer front a la pandèmia va ser l'Hotel Oasis Park de Calella de la Costa, que va rebre els primers pacients el dia 1 d'abril i tanca justament avui. L'establiment ha acollit 50 pacients que han fet un total de 715 estades. El seguiment assistencial dels pacients que han ingressat en aquest hotel ha anat a càrrec de professionals de l'atenció primària de la Corporació de Salut Maresme i la Selva, que s'ha fet càrrec també de tota la logística hotelera. Disposar d'aquest recurs ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Calella, el gremi d'hotelers del Maresme i la Família Coll.


Autor: Redacció


#girona #covid19


#girona #covid19





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...