Notícies més llegides





Tarragona


Tarragona

Un miler de persones es concentren en la manifestació estàtica per la Diada a Tarragona

Tarragona  -  11/09/2020  -  20:34

“És la diada més difícil de la història”, diu el coordinador territorial de l’ANC


Anc

Anc



Un miler de persones s’han concentrat aquest divendres a la tarda a la Rambla Nova de Tarragona, de forma estàtica i ordenada en fileres, en una diada atípica per la crisi sanitària. El mig miler d’inscrits inicialment s’han acabat doblant i mil persones han omplert mitja rambla, en el tram més pròxim a la plaça Imperial Tàrraco, que també s'ha hagut de tallar al trànsit. S’han delimitat els accessos a la concentració on s’ha pres la temperatura a tots els assistents, un control que ha suposat la implicació d’un centenar de voluntaris. “Ha estat la diada més difícil de la història pel fet que ens ha afectat a tots la pandèmia i hem hagut d’adaptar-nos, mirant-ho tot fil per randa”, afirma el coordinador de l’ANC a Tarragona, Òscar Hijosa.

Mitja rambla tarragonina s’ha omplert de cues de persones amb mascareta en la concentració convocada per l’ANC i Òmnium a la ciutat. Les condicions sanitàries derivades de la covid-19 ha obligat a prendre’ls la temperatura a totes elles i a distribuir gel desinfectant en els sis punts d’accés habilitats. Punts grocs al terra indicaven la ubicació exacta de cadascú per garantir la distància de seguretat entre si. El miler de persones estàtiques s’han repartit de punta a punta a la cèntrica rambla, des d’Hisenda fins a la plaça Imperial Tàrraco, on s’hi troba la Subdelegació del govern espanyol. “Ho fem aquí per seguretat, donat que són trams variats i amplis, i també per simbologia, ja que estem entre edificis que haurien de ser competència nostra”, manifestava Hijosa. “Malgrat tot, no defallirem”, afegia la presidenta d’Òmnium al Tarragonès, Rosa Maria Codines.

Molts dels assistents han portat estelades i samarretes reivindicatives amb el lema de la convocatòria d'aquesta diada atípica. S’han cridat consignes a favor dels presos polítics, entre l'amenització de grups de grallers que enfilaven i baixaven per la Rambla. Durant els parlaments de les diverses entitats participants -que s’han llegit al mateix temps en els diferents trams de la Rambla Nova-, els CDR han retret la “manca d’unitat” dins del Parlament i que “les lluites partidistes passin per sobre del poble unit”. Juristes per la República també han garantit que seguiran defensant els represaliats i que les “òsties” no acabaran amb el sentiment d’independència. L’ANC també ha demanat que “es faci de cada dia un 1 d’octubre”. Just la manifestació del 3 d’octubre del 2017 va ser la més multitudinària viscuda a la ciutat, amb 10.000 persones.


Autor: Acn


#tarragona #diada


#tarragona #diada






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...