Notícies més llegides



Catalunya Nord


Perpinyà

Torra, Puigdemont i Mas denuncien la repressió de l’estat des de Perpinyà

Catalunya Nord  -  09/10/2020  -  12:38

La Casa de la Generalitat ha acollit avui al matí aquest acte institucional conjunt dels tres expresidents de la Generalitat


Roda de Premsa a la Casa de la Generalitat

Roda de Premsa a la Casa de la Generalitat



 

La Casa de la Generalitat de Perpinyà s’ha convertit aquest matí en l’epicentre de les protestes de la repressió de l’estat espanyol contra Catalunya, a través d’un acte conjunt que ha reunit els tres darrers presidents represaliats: Quim Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas. L’esdeveniment ha tingut lloc en paral·lel a la visita oficial que el president espanyol Pedro Sánchez i el rei Felipe VI realitzaven a Barcelona amb motiu, de la clausura de la Barcelona New Economoy Week (BNEW), un esdeveniment que entre ahir i avui ha originat diverses mobilitzacions convocades per entitats i els CDR amb l’objectiu d’emetre un missatge de rebuig cap als dos màxims dirigits de l’estat espanyol. No obstant això, i tal com ha assenyalat Puigdemont, la simultaneïtat dels dos actes no ha estat intencionada. 

Durant la compareixença a Perpinyà, els tres expresidents han contraposat la figura d’un independentisme democràtic i represaliat davant d’un estat espanyol repressor. Aquest ha estat el missatge de Mas, que ha recorregut a una frase feta per expressar el missatge d’aquest migdia a terres nord-catalanes: “Diuen que una imatge val més que mil paraules. Veure els tres darrers presidents de la Generalitat, tots ells represaliats, a Perpinyà, val més que mil paraules”. “Avui hem vingut a explicar-nos, a fer pedagogia. És ètic que Catalunya tingui presidents represaliats i Espanya un rei fugat? No, no ho és”, ha afegit el 129è president de Catalunya, que ha avisat que “amb aquesta Espanya no es pot construir una bona Europa; l’Europa dels drets humans i dels valors democràtics és incompatible amb aquesta Espanya que es dedica a la repressió”. 

Seguidament, qui ha parlat en aquest acte institucional ha estat Puigdemont, que ha començat el seu discurs apuntant contra el rei Felip VI: “Fa poc de sis anys que és rei d’Espanya i durant aquest temps tots els presidents de la Generalitat han estat inhabilitats o destituïts. Això és un rècord, és una vergonya”. A més, l’ara eurodiputat també ha subratllat que “els catalans tenim dret a existir i a ser”. “No es tracta que ens tolerin, sinó que ens respectin. Si no se’ns reconeix el dret a decidir significa que no se’ns permet ser. Defensant els drets dels catalans estem defensant els drets humans arreu del món”, ha afegit abans de cedir el torn a Torra. 

En aquest cas, el darrer president que ha tingut la Generalitat, inhabilitat fa pocs dies pel Suprem, ha ressaltat en el seu missatge que “la deriva autoritària de l’estat ha arribat a tocar drets fonamentals com la llibertat d’expressió”. “Els tres presidents som l’exemple que no hi pot haver un govern efectiu en una autonomia limitada i sotmesa”, ha agregat Torra, que també ha dit que la compareixença d’avui a Perpinyà “és un exemple que no és possible esperar una justícia imparcial a l’estat”. “Som un exemple que el diàleg ha acabat amb una sentència. La persistència és el que ens farà guanyar, necessitem una determinació clara a fer respectar els nostres drets”, ha continuat l’expresident. 

Després de la roda de premsa a la Casa de la Generalitat, Torra, Puigdemont i Mas s’han desplaçat a un altre lloc icònic pel catalanisme a la capital nord-catalana, el Castellet, on s’han fet les fotografies institucionals pertinents.


Autor: Redacció


#torra #mas #puigdemont #perpinya


#torra #mas #puigdemont #perpinya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...