Notícies més llegides




Tarragona


Tarragona

Fundació 'la Caixa' i CaixaBank col·laboren amb Astafanias per millorar l’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament

Tarragona  -  09/10/2020  -  15:44

L’entitat social rep una aportació de 3.000 euros de la Fundació “la Caixa” canalitzada a través de l’Acció Social de CaixaBank




La Fundació “la Caixa” ha mostrat el seu suport, a través de CaixaBank, a l’entitat tarragonina Astafanias per facilitar i millorar l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament i a les seves famílies. L’entitat social ha rebut una col·laboració de la Fundació “la Caixa” de 3.000 euros, canalitzada a través de l’Acció Social de CaixaBank.

Gràcies a aquest suport Astafanias podrà millorar l’atenció i acompanyament a les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament a través de dues grans àrees: la d’acompanyament a les famílies, amb conferències temàtiques al voltant de les persones amb aquestes discapacitats; i la de millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional, amb activitats i teràpies com la piscina terapèutica i adaptada, la logopèdia, o les teràpies sensorials.

Astafanias és una associació que aplega familiars de persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament de la província de Tarragona. Des de fa 55 anys, treballa per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i per generar oportunitats que facilitin la seva integració social. A més, l’entitat defensa els seus drets i ofereix acompanyament a les famílies. Astafanias compta amb 180 associats i ha donat cobertura a 324 famílies.

Jaume Masana, Director Territorial Catalunya de CaixaBank, ha destacat que aquesta col·laboració entronca amb l’objectiu de la Fundació “la Caixa” i de l’Acció Social de CaixaBank  de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitats i facilitar-ne la inclusió.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. En 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per a tirar endavant els seus programes. D'aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació “la Caixa” en favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, els majors i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionades amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per a donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals en aquesta matèria. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.


Autor: Redacció


#caixabank #tarragona


#caixabank #tarragona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...