Notícies més llegides



Internacional


París

La defensa dels drets i llibertats de Catalunya s’exhibeix a París

Internacional  -  21/10/2020  -  20:52

Aquesta tarda la capital francesa ha acollit una trobada de solidaritat davant l’ambaixada espanyola, on s’ha denunciat la recent inhabilitació del president Quim Torra


Acte a París

Acte a París



La repressió política, policial i judicial d’Espanya contra el moviment independentista català s’ha denunciat avui des d’un lloc d’excepció, la ciutat de París, a través d’un acte impulsat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de França, el Comité de Défense de la Repúblique Catalane (CDR) de París i el col·lectiu de signants a favor de l’alliberament dels presos polítics. En total, la trobada ha congregat una quarantena de persones. 

En concret, l’acte ha tingut lloc davant l’ambaixada espanyola a París, on els manifestants s’han concentrat, entre altres causes, per criticar la inhabilitació de l’ara ja expresident de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que va ser destituït pel Tribunal Suprem espanyol per deixar exhibir una pancarta de suport als presos i exiliats polítics. Segons el col·lectiu aplegat avui, la decisió de destituir a Torra esdevé “un atac directe d'un poder judicial parcial i partidista contra les institucions democràtiques del poble català, un atac a la democràcia, al lliure exercici dels drets democràtics fonamentals”. 

“Aquests atacs antidemocràtics ens preocupen a tots. No podem acceptar la banalització i l’habituació a l’anomalia antidemocràtica! Si no hi ha mobilitzacions i protestes contra la condemna injusta del president Quim Torra i tota aquesta repressió, n’hi haurà més, la democràcia continuarà retrocedint i la consolidació dels elements autoritaris de l’estat continuarà creixent”, afegeixen els manifestants, ferms defensors del camí de l’autodeterminació com “un dret”. 

A la protesta d’aquesta tarda, que ha tingut lloc al voltant de quarts de set sota el lema ‘Liberté pour la Catalogne’, hi han assistit, entre altres, els parlamentaris afiliats a Régions et Peuples Solidaires (R&PS), els corsos Jean-Félix Acquaviva i Paulu Santu Parigi, aixó com el bretó Paul Molac. R&PS és la federació de partits autonomistes, regionalistes i independentistes de l’estat francès, i sovint participen en els actes impulsats a favor dels drets i les llibertats del poble català. D’altra banda, la marxa també ha rebut el suport de les eurodiputades Leila Chabli i Clara Ponsatí, que no podien ser presents a l’acte perquè avui tenien plenari al Parlament Europeu, tot i que han transmès un missatge amb motiu de l’esdeveniment. 


Autor: Redacció


#paris #anc #cdr


#paris #anc #cdr





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...